2016-06-08 16:18

2016-06-08 16:18

Åmålsdominans i Dalslandscupen

SKYTTE: Puttade ner klubbkompisen från tronen

Åmålsskyttarna har dominerat i Dalslandscupen i kulstig. Joakim Fransson blev totalsegrare i seniorklassen före Dan Fransson och Malin Karlsson.
– Det har stämt bra, säger Joakim Fransson.

Joakim Fransson, Åmålortens JVF, har skjutit bra hela våren och var med en seger och tre andraplatser i principen redan klar totalsegrare i cupen inför helgens avslutningsrunda på Laxsjöns skjutbanor, mellan Skåpafors och Billingsfors. Han kunde därför kosta på sig en tiondeplats i finaltävlingen.

– Jag tappade fyra poäng och blev tia så det är hård konkurrens, säger Joakim Fransson.

Vann deltävlingen i Laxsjön gjorde i stället en annan Fransson, Joakims farbror Dan, som nådde fina 159 poäng. Johan Håfström, Laxsjön, slutade tvåa på hemmaplan på 158 poäng och Joakim Karlsson, Åmålortens JVF, slutade trea på samma poäng.

Hela seniorpallen i Dalslandscupen i kulstig bestod av Åmålsskyttar. Fjolårstvåan Joakim Fransson vann cupen på 73 poäng. Dan Fransson slutade tvåa på 71 poäng och fjolårssegraren Malin Karlsson tog hand om tredjeplatsen på 66 poäng.

Åtskilliga timmar på skjutbanan ligger bakom framgången, förklarar Joakim Fransson.

– Det blir mycket mängdträning. Det är inget som kommer gratis.

Även i de yngre klasserna höll sig Åmålsskyttarna framme på Laxsjöns skjutbanor. David Bertilsson blev tvåa i den yngre juniorklassen och Marcus Bertilsson vann juniorklassen. Marcus Bertilsson var redan före finaltävlingen klar totalsegrare i cupen. David Bertilsson blev delad tvåa totalt i cupen.

I yngre veteranklassen hittar vi också två Åmålsskyttar i toppen av sluttabellen. Erik Simberg vann klassen på 43 poäng, en poäng före Bengt Wallin.

Närmare 200 personer har deltagit i någon av deltävlingarna i cupen.

Joakim Fransson, Åmålortens JVF, har skjutit bra hela våren och var med en seger och tre andraplatser i principen redan klar totalsegrare i cupen inför helgens avslutningsrunda på Laxsjöns skjutbanor, mellan Skåpafors och Billingsfors. Han kunde därför kosta på sig en tiondeplats i finaltävlingen.

– Jag tappade fyra poäng och blev tia så det är hård konkurrens, säger Joakim Fransson.

Vann deltävlingen i Laxsjön gjorde i stället en annan Fransson, Joakims farbror Dan, som nådde fina 159 poäng. Johan Håfström, Laxsjön, slutade tvåa på hemmaplan på 158 poäng och Joakim Karlsson, Åmålortens JVF, slutade trea på samma poäng.

Hela seniorpallen i Dalslandscupen i kulstig bestod av Åmålsskyttar. Fjolårstvåan Joakim Fransson vann cupen på 73 poäng. Dan Fransson slutade tvåa på 71 poäng och fjolårssegraren Malin Karlsson tog hand om tredjeplatsen på 66 poäng.

Åtskilliga timmar på skjutbanan ligger bakom framgången, förklarar Joakim Fransson.

– Det blir mycket mängdträning. Det är inget som kommer gratis.

Även i de yngre klasserna höll sig Åmålsskyttarna framme på Laxsjöns skjutbanor. David Bertilsson blev tvåa i den yngre juniorklassen och Marcus Bertilsson vann juniorklassen. Marcus Bertilsson var redan före finaltävlingen klar totalsegrare i cupen. David Bertilsson blev delad tvåa totalt i cupen.

I yngre veteranklassen hittar vi också två Åmålsskyttar i toppen av sluttabellen. Erik Simberg vann klassen på 43 poäng, en poäng före Bengt Wallin.

Närmare 200 personer har deltagit i någon av deltävlingarna i cupen.