2016-05-20 15:41

2016-05-20 15:41

Kämpaseger för Svanskog

FOTBOLL: Fortfarande obesegrade

Det var mer pannben än skönspel när Svanskogs IF slog Grums IK med 4–3.

Svanskog är inne i en intensiv period just nu med tre matcher på en vecka. Och laget gör det bra. Segern i seriefinalen mot Fiskeviks IF i lördags följdes upp med ytterligare en trepoängare mot Grums IK i onsdags. SIF nådde inte upp i samma kapacitet laget visat tidigare under säsongen men tack vare inställningen och en Jacob Wolfbrant i fin målform lyckades laget slå topptippade Grums.

Hemmalaget Grums började bäst men SIF jobbade sig in i matchen och fick också första målet, genom Alexander Wargh Karlsson, fint framspelad av Sebastian Dahlberg i den 23:e minuten. Fem minuter senare kvitterade Grums, men två snabba mål av Wolfbrant gav SIF 3–1 i halvtid.

Grums tryckte på för en reducering i andra halvlek och fick också hål på duktige Johan Leandersson i SIF-målet i den 65:e minuten.

Christian Rahm agerade sedan ”supersub” då han, uppvaktad av två försvavre snyggt rullade i 4–2, med tio minuter kvar att spela. Grums reducerade till 3–4 på straff i slutminuterna men SIF höll undan och tog säsongens fjärde seger.

– Starkt att vinna trots att inte vårt spel fungerar. Det skall vi ta med oss, berättar SIF-tränaren Roland Strandh.

Svanskog är inne i en intensiv period just nu med tre matcher på en vecka. Och laget gör det bra. Segern i seriefinalen mot Fiskeviks IF i lördags följdes upp med ytterligare en trepoängare mot Grums IK i onsdags. SIF nådde inte upp i samma kapacitet laget visat tidigare under säsongen men tack vare inställningen och en Jacob Wolfbrant i fin målform lyckades laget slå topptippade Grums.

Hemmalaget Grums började bäst men SIF jobbade sig in i matchen och fick också första målet, genom Alexander Wargh Karlsson, fint framspelad av Sebastian Dahlberg i den 23:e minuten. Fem minuter senare kvitterade Grums, men två snabba mål av Wolfbrant gav SIF 3–1 i halvtid.

Grums tryckte på för en reducering i andra halvlek och fick också hål på duktige Johan Leandersson i SIF-målet i den 65:e minuten.

Christian Rahm agerade sedan ”supersub” då han, uppvaktad av två försvavre snyggt rullade i 4–2, med tio minuter kvar att spela. Grums reducerade till 3–4 på straff i slutminuterna men SIF höll undan och tog säsongens fjärde seger.

– Starkt att vinna trots att inte vårt spel fungerar. Det skall vi ta med oss, berättar SIF-tränaren Roland Strandh.

Matchfakta

Grums IK – Svanskogs IF 3–4 (1–3)

Mål: 0–1 Alexander Wargh Karlsson (23), 1–1 Ismala Sambou (28), 1–2 Jacob Wolfbrandt (31), 1–3 Jacob Wolfbrandt (38), 2–3 David Klarén (65), 2–4 Christian Rahm (82), 3–4 Andreas Ragnarsson, straff (87).