2016-07-27 10:50

2016-07-27 10:50

Packmopederna rullar mot Åmål

VÄRMLAND/DALSLAND: Turnén har inletts

Packmopederna är åter ute på vägarna. Under måndagskvällen bjöds publiken i Borgvik på den första konserten i årets packmopedsturné.
På onsdag i nästa vecka kommer artisterna till Åmål.

Förutom initiativtagaren Göran Samuelsson har artisterna bytts ut längs med vägen sedan starten 1992. 2016 heter line-upen Love Antell, Elin Ruth, Roger Pontare och Dregen. Sistnämnda är en veteran i sammanhanget.

Under måndagskvällen i Borgvik kliver de upp en efter en för att sedan sitta kvar, fylla scenen och bidra musikaliskt med det som ligger nära till hands. Tamburiner, ägg, stämsång och gitarrer, till exempel.

Lek och skoj

Konserten inleds i trygga 30 km/h men får snart upp farten. Dregen får de första att resa sig från sina medhavda solstolar med en raspig tolkning av Magnus Ugglas Varning på stan, medan Love Antell får dem att stå kvar med egenskrivna Barn av Amerika.

Livebandet levererar ett gôtt, halvrepat sound med gott om utrymme för improvisation och musikalisk lek, vilket matchar inramningen med slarvigt parkerade mopeder precis framför scenen. Den som i onödan oroat sig för att Packmopedsturnén har förändrats sedan tidigare år kan gott lugna sig. Det är precis lika charmigt och lekfullt som vanligt.

Skit i kanterna

Sägas ska att det halvrepade stundtals blir ett problem. Här och där trevas det efter rätt ackord eller rätt tonart i höjningen. Tydligt är också att låtformerna inte riktigt har satt sig, men det är egentligen en petitess i sammanhanget. Vill man se musikalisk perfektion utan skit i kanterna kan man köpa biljett till något annat.

Göran Samuelsson har rätt när han säger att vi i publiken har tur som ser en av de första konserterna. ”Det brukar vara lite fetare ljud såhär i början”, säger han, och nog syns det att musikerna har längtat ut på vägarna.

Nu väntar en konsert om dagen för turnégänget, fram till och med den 6 augusti där mopedturnén tackar för sig i Västra Ämtervik och packar ihop för i år. Ackorden och höjningarna sätter sig nog längs med vägen.

Förutom initiativtagaren Göran Samuelsson har artisterna bytts ut längs med vägen sedan starten 1992. 2016 heter line-upen Love Antell, Elin Ruth, Roger Pontare och Dregen. Sistnämnda är en veteran i sammanhanget.

Under måndagskvällen i Borgvik kliver de upp en efter en för att sedan sitta kvar, fylla scenen och bidra musikaliskt med det som ligger nära till hands. Tamburiner, ägg, stämsång och gitarrer, till exempel.

Lek och skoj

Konserten inleds i trygga 30 km/h men får snart upp farten. Dregen får de första att resa sig från sina medhavda solstolar med en raspig tolkning av Magnus Ugglas Varning på stan, medan Love Antell får dem att stå kvar med egenskrivna Barn av Amerika.

Livebandet levererar ett gôtt, halvrepat sound med gott om utrymme för improvisation och musikalisk lek, vilket matchar inramningen med slarvigt parkerade mopeder precis framför scenen. Den som i onödan oroat sig för att Packmopedsturnén har förändrats sedan tidigare år kan gott lugna sig. Det är precis lika charmigt och lekfullt som vanligt.

Skit i kanterna

Sägas ska att det halvrepade stundtals blir ett problem. Här och där trevas det efter rätt ackord eller rätt tonart i höjningen. Tydligt är också att låtformerna inte riktigt har satt sig, men det är egentligen en petitess i sammanhanget. Vill man se musikalisk perfektion utan skit i kanterna kan man köpa biljett till något annat.

Göran Samuelsson har rätt när han säger att vi i publiken har tur som ser en av de första konserterna. ”Det brukar vara lite fetare ljud såhär i början”, säger han, och nog syns det att musikerna har längtat ut på vägarna.

Nu väntar en konsert om dagen för turnégänget, fram till och med den 6 augusti där mopedturnén tackar för sig i Västra Ämtervik och packar ihop för i år. Ackorden och höjningarna sätter sig nog längs med vägen.

Packmopedsturnén 2016

Återstående delen av Packmopedsturnén:

28/7 Uddeholmsladan

29/7 Nyeds Hembygdsgård Molkom

30/7 Strandkanten Karlskoga

31/7 Nöjesfabrikens innergård Karlstad

1/8 Nöjesfabrikens innergård Karlstad

2/8 Krokstad Herrgård Säffle

3/8 Café XO Åmål

4/8 Hembygdsgården Sillerud

5/8 Arvika hamnfest

6/8 Sillegården Västra Ämtervik