2016-07-11 15:47

2016-07-11 15:47

Angela Brown avslutade festen med färgstark show

ÅMÅL: Gospel och blues i Kulturmagasinet

Med en sprakande show stängde karismatiska Angela Brown bluesfesten i Kulturmagasinet på söndagen. Publiken älskade henne.

Traditionsenligt avslutades Åmåls Bluesfest 2016 på söndagseftermiddagen med en gospel- och blueskonsert i Kulturmagasinet, som var helt fullsatt. Publikens form var det heller inget fel på. Det blev stående ovationer för samtliga artister.

Först ut var den fromme Eric Bibb, som bjöd på en stillsam minikonsert, tillsammans skickliga gitarristen Staffan Astner. Avslutningen, där Bibb tillsammans med publiken sjöng sin egen ”Needed time” var magisk.

Därefter var det dags för en trio herrar, Johnny Mars på munspel, Michael Roach, sång och gitarr, samt Bert Deivert på mandolin – och lite sång också. Även här blev det en ganska laid back musikstund, med gemytligt mellansnack.

Gospelkonsertens huvudnummer den här gången var Angela Brown, nu som för nio år sedan i samma lokal. Tillsammans med sitt svenska kompband Top Dogs sparade inte Brown på krutet, utan bjöd på en fartfylld och humoristisk show. Men en och annan vacker ballad bröt av.

I sin hand

Angela Brown hade publiken i sin hand från första stund. Det märks att hon också är skådespelare. Hon bjöd verkligen på sig själv på scenen.

Brown rundade av med en rockig version av ”Glory hallelujah” och även denna bluesfest slutade med en stående och närmast extatisk publik.

Traditionsenligt avslutades Åmåls Bluesfest 2016 på söndagseftermiddagen med en gospel- och blueskonsert i Kulturmagasinet, som var helt fullsatt. Publikens form var det heller inget fel på. Det blev stående ovationer för samtliga artister.

Först ut var den fromme Eric Bibb, som bjöd på en stillsam minikonsert, tillsammans skickliga gitarristen Staffan Astner. Avslutningen, där Bibb tillsammans med publiken sjöng sin egen ”Needed time” var magisk.

Därefter var det dags för en trio herrar, Johnny Mars på munspel, Michael Roach, sång och gitarr, samt Bert Deivert på mandolin – och lite sång också. Även här blev det en ganska laid back musikstund, med gemytligt mellansnack.

Gospelkonsertens huvudnummer den här gången var Angela Brown, nu som för nio år sedan i samma lokal. Tillsammans med sitt svenska kompband Top Dogs sparade inte Brown på krutet, utan bjöd på en fartfylld och humoristisk show. Men en och annan vacker ballad bröt av.

I sin hand

Angela Brown hade publiken i sin hand från första stund. Det märks att hon också är skådespelare. Hon bjöd verkligen på sig själv på scenen.

Brown rundade av med en rockig version av ”Glory hallelujah” och även denna bluesfest slutade med en stående och närmast extatisk publik.