2016-04-12 12:33

2016-04-12 12:33

Levande skildring av tre systrar i släkten

BÖCKER: Berättelsen bygger på ärvda brev

”Systrarna från Brännäset”
Av: Ylva Olofsdotter Persson
Förlag: Themis

Ylva Olofsdotter Persson fick ett brevarkiv i arv. Detta innehöll en brevväxling mellan medlemmarna i några familjer i 1800-talets Sverige. Breven och muntlig tradition inom familjen fick Ylva Olofsdotter Persson att skriva ned en fascinerande släkthistoria.

Systrarna från Brännäset heter den tunna boken, som nu utkommit. Den handlar om de tre systrarna Anna, Stava och Greta Freding och deras liv. Författaren har med stor entusiasm tecknat kvinnornas porträtt. Resultatet har blivit ett stycke levande historia som för läsaren till miljöer i trakterna av Norrtälje, Stockholm, Paris och Hjärteruds herrgård i Dalsland.

Systrarna från Brännäset är författarens farfars mor och mostrar.

Ylva Olofsdotter Persson fick ett brevarkiv i arv. Detta innehöll en brevväxling mellan medlemmarna i några familjer i 1800-talets Sverige. Breven och muntlig tradition inom familjen fick Ylva Olofsdotter Persson att skriva ned en fascinerande släkthistoria.

Systrarna från Brännäset heter den tunna boken, som nu utkommit. Den handlar om de tre systrarna Anna, Stava och Greta Freding och deras liv. Författaren har med stor entusiasm tecknat kvinnornas porträtt. Resultatet har blivit ett stycke levande historia som för läsaren till miljöer i trakterna av Norrtälje, Stockholm, Paris och Hjärteruds herrgård i Dalsland.

Systrarna från Brännäset är författarens farfars mor och mostrar.

  • Eva Tranefeldt