2016-09-03 06:00

2016-09-03 06:00

Nyheter från Åmål – även på natten

Numera behöver nyhetstörstande Åmålsbor som bekant inte vänta tills papperstidningen dimper ner i brevlådan, för att få senaste nytt. På vår webbsida provinstidningen.se läggs nyheter ut nästan varenda dag.

Och nu skall den delen av nyhetsbevakningens vässas ytterligare. Tack vare ett samarbete med Gota Media kommer nyhetssajten nwt.se – där provinstidningen.se finns – från och med nu även ha nyhetsbevakning på natten.

Det innebär alltså att du även nattetid kan få senaste nytt om vad som händer i Dalsland och i Åmål.

Nyheter dygnet runt, året om – i all oändlighet.

 

Skönt med ett avgörande om Plantaget.

Nu blev det till slut kommunstyrelsens förslag som vann mot de båda medborgarförslagen, men hänsyn har ändå tagits till en del av de åsikter som kommit fram under processen. Skulpturen ”Vattenlek” ska få en mer framträdande plats och de ska bli fler blommor i parken. ”Eva” får också vara med.

Som Lisbeth Vestlund (L) var inne på: Åmål är kanske moget för en paviljong i parken om 10-15 år.

Nu ser jag i alla fall fram mot upprusningen. Som det är nu så liknar östra delen av Plantaget mest en mongolisk stäpp.

 

Förresten, varför inte låta Plantaget vara navet när det är marknadsdags i Åmål?

Den 15 oktober är det höstmarknad. Genom åren har handlarna beklagat sig över att handeln snarare går ner än upp, när marknadsbesökare från när och fjärran lockats till centrum för att flanera mellan knalleståndet. I takt med att stånden har blivit allt glesare så känns Kungsgatan-Torggatan mer malplacerad som marknadsstråk.

varför inte flytta marknadsområdet till gatorna öster om Plantaget. Tanken slog mig när jag såg bilder från marknaden i Torsby, där marknaden hölls på mindre gator i gamla villakvarter. Inte heller Årjängsmârten hålls i centrum.

När det ändå inte är fler knallar som kommer än cirka 150 stycken, varför inte förlägga en del av knalleverksamheten till Kyrkogatan-Norra Långgatan och låta marknaden omsluta Plantaget. En del av Kyrkogatan, framför ”Prisahuset” kan fortfarande användas, så att karusellerna kan vara kvar på torget.

Jag tror det skulle bli trångt och gemytligt med en marknad i Åmåls riktigt gamla kvarter.

 

Som avslutning, äkta skånehumor:

Efter middagen saknar sjuårige Sven sitt tuggummi och frågar vem som tagit det.

”Det har jag kastat bort”, säger hans mamma.

Varpå Sven utbrister: ”Du är inte klok, de va ju itt som jag hade lånat!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Och nu skall den delen av nyhetsbevakningens vässas ytterligare. Tack vare ett samarbete med Gota Media kommer nyhetssajten nwt.se – där provinstidningen.se finns – från och med nu även ha nyhetsbevakning på natten.

Det innebär alltså att du även nattetid kan få senaste nytt om vad som händer i Dalsland och i Åmål.

Nyheter dygnet runt, året om – i all oändlighet.

 

Skönt med ett avgörande om Plantaget.

Nu blev det till slut kommunstyrelsens förslag som vann mot de båda medborgarförslagen, men hänsyn har ändå tagits till en del av de åsikter som kommit fram under processen. Skulpturen ”Vattenlek” ska få en mer framträdande plats och de ska bli fler blommor i parken. ”Eva” får också vara med.

Som Lisbeth Vestlund (L) var inne på: Åmål är kanske moget för en paviljong i parken om 10-15 år.

Nu ser jag i alla fall fram mot upprusningen. Som det är nu så liknar östra delen av Plantaget mest en mongolisk stäpp.

 

Förresten, varför inte låta Plantaget vara navet när det är marknadsdags i Åmål?

Den 15 oktober är det höstmarknad. Genom åren har handlarna beklagat sig över att handeln snarare går ner än upp, när marknadsbesökare från när och fjärran lockats till centrum för att flanera mellan knalleståndet. I takt med att stånden har blivit allt glesare så känns Kungsgatan-Torggatan mer malplacerad som marknadsstråk.

varför inte flytta marknadsområdet till gatorna öster om Plantaget. Tanken slog mig när jag såg bilder från marknaden i Torsby, där marknaden hölls på mindre gator i gamla villakvarter. Inte heller Årjängsmârten hålls i centrum.

När det ändå inte är fler knallar som kommer än cirka 150 stycken, varför inte förlägga en del av knalleverksamheten till Kyrkogatan-Norra Långgatan och låta marknaden omsluta Plantaget. En del av Kyrkogatan, framför ”Prisahuset” kan fortfarande användas, så att karusellerna kan vara kvar på torget.

Jag tror det skulle bli trångt och gemytligt med en marknad i Åmåls riktigt gamla kvarter.

 

Som avslutning, äkta skånehumor:

Efter middagen saknar sjuårige Sven sitt tuggummi och frågar vem som tagit det.

”Det har jag kastat bort”, säger hans mamma.

Varpå Sven utbrister: ”Du är inte klok, de va ju itt som jag hade lånat!”