2016-06-07 06:00

2016-06-07 06:00

Brutal bild slog emot

Bilden i förra veckans PD, när skylten på vårdcentralen plockas ner, slog emot oss. Det som vi lite till mans inte trodde kunde hända, blev en brutal verklighet.

Märkligt att inte det blir mer politisk diskussion lokalt om vad som håller på att ske. Nedläggningsbeslutet föregicks i Västra Götalandsregionen av en knivskarp debatt och med några få mandats övervikt vann styrande majoriteten bestående av Moderaterna, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna och nedläggningen var ett faktum.

Nu får vi bara hoppas att försynen hjälper oss på något sätt. Annars väntar nästa val en svår pedagogisk uppgift för de lokala företrädarna för nedläggningspartierna – Anne Sörqvist (C), Ulla Berne (M), Lotta Robertsson Harén (MP), Jan-Eric Thorin (L) och Christer Törnell (KD). Inte minst för Sörqvist, som tidigt gick ut och tyckte nedläggningsbeslutet var rätt bra.

Så måste vi ännu en gång här i spalten uppmärksamma klippan i Stadshuset, Irene Larsson. Efter 35 år hos kommunen hade hon sin sista arbetsdag förra veckan. Dags för pension efter en genuin insats. Hon hade stenkoll på det mesta som vi på PD behövde fråga om när det gällde folk och protokoll. Tack Irene för all hjälp.

Under Irene Larssons 35 år har åtta kommunalråd styrt i Stadshuset. Men minns ni namnen? Själv måste jag kolla med gamle PD-journalisten Sten Lindström (som passar på att även han sända en uppskattande hälsning till Irene). Namnen publiceras nästa vecka.

Vi brukar noga följa vad som timar där borta i Grönköping. Påfallande mycket som händer där liknar sånt som hänt på andra håll.

Från Grönköpings Landstingskommunala sjukstuga kommer rapport i Weckobladet om en unik operation. Fru Rudas krånglande magsäck har ersatts av en plastsäck, vilket förstås är en triumf för sjukstugan.

Fru Ruda hade vid pressläggningen inte vaknat ur narkosen och kunde inte lämna någon kommentar.

Detaljer kring operationen är inte kända. Möjligtvis handlar det om att ett slags avfallssäck inopererats, dit födoämnen som fru Ruda inte tål, transporteras.

Senare har dock kommit rapport om att plastsäcken inte var någon säck, utan ett kvarglömt operationsförkläde.

Operationen framstår enligt Grönköpings Weckoblad därigenom ”kanske ej längre lika succéartad”.

Bilden i förra veckans PD, när skylten på vårdcentralen plockas ner, slog emot oss. Det som vi lite till mans inte trodde kunde hända, blev en brutal verklighet.

Märkligt att inte det blir mer politisk diskussion lokalt om vad som håller på att ske. Nedläggningsbeslutet föregicks i Västra Götalandsregionen av en knivskarp debatt och med några få mandats övervikt vann styrande majoriteten bestående av Moderaterna, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna och nedläggningen var ett faktum.

Nu får vi bara hoppas att försynen hjälper oss på något sätt. Annars väntar nästa val en svår pedagogisk uppgift för de lokala företrädarna för nedläggningspartierna – Anne Sörqvist (C), Ulla Berne (M), Lotta Robertsson Harén (MP), Jan-Eric Thorin (L) och Christer Törnell (KD). Inte minst för Sörqvist, som tidigt gick ut och tyckte nedläggningsbeslutet var rätt bra.

Så måste vi ännu en gång här i spalten uppmärksamma klippan i Stadshuset, Irene Larsson. Efter 35 år hos kommunen hade hon sin sista arbetsdag förra veckan. Dags för pension efter en genuin insats. Hon hade stenkoll på det mesta som vi på PD behövde fråga om när det gällde folk och protokoll. Tack Irene för all hjälp.

Under Irene Larssons 35 år har åtta kommunalråd styrt i Stadshuset. Men minns ni namnen? Själv måste jag kolla med gamle PD-journalisten Sten Lindström (som passar på att även han sända en uppskattande hälsning till Irene). Namnen publiceras nästa vecka.

Vi brukar noga följa vad som timar där borta i Grönköping. Påfallande mycket som händer där liknar sånt som hänt på andra håll.

Från Grönköpings Landstingskommunala sjukstuga kommer rapport i Weckobladet om en unik operation. Fru Rudas krånglande magsäck har ersatts av en plastsäck, vilket förstås är en triumf för sjukstugan.

Fru Ruda hade vid pressläggningen inte vaknat ur narkosen och kunde inte lämna någon kommentar.

Detaljer kring operationen är inte kända. Möjligtvis handlar det om att ett slags avfallssäck inopererats, dit födoämnen som fru Ruda inte tål, transporteras.

Senare har dock kommit rapport om att plastsäcken inte var någon säck, utan ett kvarglömt operationsförkläde.

Operationen framstår enligt Grönköpings Weckoblad därigenom ”kanske ej längre lika succéartad”.