2016-08-09 06:00

2016-08-09 06:00

Knappast kommunens sak att stoppa vettvillingar

VÄGBULOR: Om blommor och knölar

Lördagens PD toppas av "Polisen föreslår vägbulor i centrum" och där Katarina Paulsson, tidigare trafikansvarig inom Åmålspolisen hade fått uttala sig i artikeln.

Det är inte mer än en dryg månad sedan asfaltläggare slätade ut en del av stadens vägbulor och jag bara väntade på att det snart skulle föreslås att det skulle byggas nya. Enligt artikeln påstår Paulsson att ...”det kommer alltid att finnas idioter i trafiken.... Det är en kommunal fråga”.

Där vill jag nog protestera. Det kan knappast vara kommunens sak att stävja vettvillingars framfart och det är inte vägarnas fel att „det finns idioter i trafiken”. Uttalandet och Paulssons åsikter får mig att föreslå att hon tar en lång, stärkande och välgörande semester och kanske inte återkommer förrän vi får en rikspolischef som tar sin uppgift på allvar.

Blommor är vackert att titta på, men de får inte hejd på motorcyklar. Då blir det roligare att åka slalom.

Något bra recept har jag inte för att slippa vettvillingars framfart, men till dess att polisen får intresse kraft och styrka att ta tag i sina uppgifter, så får jag bara föreslå att vi får till en rikspolischef som tar sin uppgift på allvar – och att Paulsson får en välgörande semester.

Och behövs det knölar i trafiken, så har ni ju mig!

Björn Arén

Det är inte mer än en dryg månad sedan asfaltläggare slätade ut en del av stadens vägbulor och jag bara väntade på att det snart skulle föreslås att det skulle byggas nya. Enligt artikeln påstår Paulsson att ...”det kommer alltid att finnas idioter i trafiken.... Det är en kommunal fråga”.

Där vill jag nog protestera. Det kan knappast vara kommunens sak att stävja vettvillingars framfart och det är inte vägarnas fel att „det finns idioter i trafiken”. Uttalandet och Paulssons åsikter får mig att föreslå att hon tar en lång, stärkande och välgörande semester och kanske inte återkommer förrän vi får en rikspolischef som tar sin uppgift på allvar.

Blommor är vackert att titta på, men de får inte hejd på motorcyklar. Då blir det roligare att åka slalom.

Något bra recept har jag inte för att slippa vettvillingars framfart, men till dess att polisen får intresse kraft och styrka att ta tag i sina uppgifter, så får jag bara föreslå att vi får till en rikspolischef som tar sin uppgift på allvar – och att Paulsson får en välgörande semester.

Och behövs det knölar i trafiken, så har ni ju mig!

Björn Arén