2016-07-15 06:00

2016-07-15 09:34

Högste polischefen synnerligen olämplig

Omdöme: Om tilltron till polisen

Vi har kunnat läsa om hur polisverksamheten i våra trakter har blivit allt mer neddragen och frågan är väl om vi ska behöva få hit svartklädda gäng på tunga motorcyklar för att få „lag och ordning” i de här trakterna...

Nä, den sortens ordning vill vi nog inte ha, men den senaste tidens rapportering från Almedalen visar hur bedrövligt ställt det är. Med en högste polischef i landet som offentligt och på bästa sändningstid visar att han prioriterar sina egna privata politiska värderingar framför samhällets intresse för att han gör ett objektivt och värderingsneutralt arbete. Det har i riksmedia tydligt framgått att han är synnerligen olämplig för sin uppgift genom att sätta sina personliga värderingar framför hans ämbetsmannauppgift.

Men ska vi verkligen behöva se Jimmie Åkesson som statsminister innan vi blir av med den här uppenbarligen olämpliga personen. Att han råkar vara partivän med Stefan Löven räcker inte som merit. Landets högste polischef behöver ha klokhet och omdöme – oavsett partisympatier.

Får vi som bortglömda gräsrötter i glesbygden be att våra lokala folkvalda nu gör sitt yttersta för att slippa den här omdömeslöse högste polischefen. Och prioritera framförallt omdömet vid tillsättningen.

Må vi alla hjälpas åt. Det är dags att få tilltro till landets polis igen, så att nyutbildade poliser stannar kvar och gör nytta istället för att fly från det arbetsområde som de har utbildat sig för.

Björn Arén

 

Nä, den sortens ordning vill vi nog inte ha, men den senaste tidens rapportering från Almedalen visar hur bedrövligt ställt det är. Med en högste polischef i landet som offentligt och på bästa sändningstid visar att han prioriterar sina egna privata politiska värderingar framför samhällets intresse för att han gör ett objektivt och värderingsneutralt arbete. Det har i riksmedia tydligt framgått att han är synnerligen olämplig för sin uppgift genom att sätta sina personliga värderingar framför hans ämbetsmannauppgift.

Men ska vi verkligen behöva se Jimmie Åkesson som statsminister innan vi blir av med den här uppenbarligen olämpliga personen. Att han råkar vara partivän med Stefan Löven räcker inte som merit. Landets högste polischef behöver ha klokhet och omdöme – oavsett partisympatier.

Får vi som bortglömda gräsrötter i glesbygden be att våra lokala folkvalda nu gör sitt yttersta för att slippa den här omdömeslöse högste polischefen. Och prioritera framförallt omdömet vid tillsättningen.

Må vi alla hjälpas åt. Det är dags att få tilltro till landets polis igen, så att nyutbildade poliser stannar kvar och gör nytta istället för att fly från det arbetsområde som de har utbildat sig för.

Björn Arén

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.