2016-06-03 06:00

2016-06-06 09:29

Varför görs inget?

SKRÄPIGT: Åmål har förfallit

Skrämmande

Varför görs inget för att städa upp i Åmål? Det är skräp och fimpar överallt. Varför görs inget för att rensa bort allt ogräs överallt i staden? Titta bara runt Plantaget, Örnäs, campingen, gator och torg, på smågatorna.

Hur ska vatten rinna undan när det är täta brunnar och ogräs på till exempel Vassgatan, Kungsgatan, Vänersborgsvägen, där maskrosorna snart är högre än träden? Varför klipps inte gräset i lekparkerna decimeterlångt?

Gatornas skick ska vi inte tala om.

Ta fram gatstenen på gatorna i den gamla delen av staden.

Varför så lite soffor i Plantaget? Gör i ordning gräsmattan och plantera lite blommor i den långa rabatten som fanns tidigare. Blommor behöver placeras ut överallt i hela staden. Fler papperskorgar och tunnor överallt. Det är absolut för lite. Kanske dags för alla utvecklare att inse att det enkla kan göra mycket?

Om det inte röjs kommer turister att försvinna från Åmål. Jag har vänner som varit här och sagt att Åmål, som varit så fint, har förfallit. En ganska skrämmande syn, som är sann.

Får Åmål verkligen full valuta för samarbetet med Säffle när det gäller teknik- och fritidsförvaltning? Kanske är det dags att berätta hur mycket som ges och fås tillbaka?

Och det är väl dags att byta namn på Kulturmagasinet till Gamla kyrkan igen? Men det kanske är en öm tå någonstans? Få fram det fina Åmål igen, så kanske det inte behöver klappa igen.

Åmålsbo

Varför görs inget för att städa upp i Åmål? Det är skräp och fimpar överallt. Varför görs inget för att rensa bort allt ogräs överallt i staden? Titta bara runt Plantaget, Örnäs, campingen, gator och torg, på smågatorna.

Hur ska vatten rinna undan när det är täta brunnar och ogräs på till exempel Vassgatan, Kungsgatan, Vänersborgsvägen, där maskrosorna snart är högre än träden? Varför klipps inte gräset i lekparkerna decimeterlångt?

Gatornas skick ska vi inte tala om.

Ta fram gatstenen på gatorna i den gamla delen av staden.

Varför så lite soffor i Plantaget? Gör i ordning gräsmattan och plantera lite blommor i den långa rabatten som fanns tidigare. Blommor behöver placeras ut överallt i hela staden. Fler papperskorgar och tunnor överallt. Det är absolut för lite. Kanske dags för alla utvecklare att inse att det enkla kan göra mycket?

Om det inte röjs kommer turister att försvinna från Åmål. Jag har vänner som varit här och sagt att Åmål, som varit så fint, har förfallit. En ganska skrämmande syn, som är sann.

Får Åmål verkligen full valuta för samarbetet med Säffle när det gäller teknik- och fritidsförvaltning? Kanske är det dags att berätta hur mycket som ges och fås tillbaka?

Och det är väl dags att byta namn på Kulturmagasinet till Gamla kyrkan igen? Men det kanske är en öm tå någonstans? Få fram det fina Åmål igen, så kanske det inte behöver klappa igen.

Åmålsbo