2015-02-27 13:58

2015-02-27 13:58

Rovdjursstängsel en smart investering

VARGFRÅGAN: Ta förnuftet till fånga

Nu närmar sig våren och med den betessäsongen för får. I slutet av förra säsongen angreps får av varg i närheten av Kroppefjäll. Dessvärre blev resultatet tråkigt med döda får och en död varg. Vargtiken hade dessutom valpar som nu lämnades utan en viktig förälder.

På Kroppefjäll har det funnits varg i många år nu och det borde därför inte komma som en överraskning att fårhagar måste vara ordentligt stängslade med rovdjursavvisande stängsel och inte lämnas öppna mot vatten.

Låt oss hoppas att alla djurägare i området tar sitt förnuft till fånga och ser till att skaffa rovdjursavvisande stängsel inför säsongen som närmar sig. Det är en långsiktig och smart investering! För detta ges man dessutom ekonomiskt bidrag från länsstyrelsen.

Vi är många i trakten som värnar om både får och vargar. Låt oss nu se till att vi kan existera i samförstånd sommaren 2015.

På Kroppefjäll har det funnits varg i många år nu och det borde därför inte komma som en överraskning att fårhagar måste vara ordentligt stängslade med rovdjursavvisande stängsel och inte lämnas öppna mot vatten.

Låt oss hoppas att alla djurägare i området tar sitt förnuft till fånga och ser till att skaffa rovdjursavvisande stängsel inför säsongen som närmar sig. Det är en långsiktig och smart investering! För detta ges man dessutom ekonomiskt bidrag från länsstyrelsen.

Vi är många i trakten som värnar om både får och vargar. Låt oss nu se till att vi kan existera i samförstånd sommaren 2015.

  • Djurägare och naturvän