2016-07-12 06:00

2016-07-12 06:00

Dalslands vyer med drönare

GRATTIS: Herman Arén drömmer om att bli filmare

I dag har Herman namnsdag. En av dem som kan fira är Herman Arén från Örebro – med rötter i Edsleskog.

För tre veckor sedan lade Herman Arén ut sin film om hembygden på Youtube. Filmen gjordes under ett år med en drönarkamera.

– Responsen på filmen har varit jättebra. Jag har fått väldigt många positiva kommentarer, säger Herman Arén.

Jobbar med teknik

Herman Arén från Edsleskog jobbar med maskinteknik i Örebro. Hans dröm är dock att arbeta med att filma och fotografera med drönare. Den fyra minuter långa filmen om Edsleskog som han postade på Youtube fick fina kommentarer. Herman Arén postade även filmen i Edsleskogs egen Facebook-grupp. Medlemmarna i gruppen blev lyriska och spridningen av filmen fortsatte ut i den djungel som är internet.

– De som har sett filmen tycker att den är väldigt fin och välgjort. Den är filmad på väldigt många olika sätt. Så här i efterhand ser jag vad som går att förbättra, säger Herman Arén.

Edsleskogsfilmen gjordes under ett år. Skidbacken filmades under vinterhalvåret. Men projektet slutar inte där. Herman Arén ska samla ett arkiv med filmer. Dessa ska han användas som referens. Målet är att så småningom kunna frilansa som filmare och fotograf.

– Till helgen kommer jag hem till Edsleskog och förhoppningsvis kommer jag att filma Åmåls kyrka med omnejd. Jag tänker mig att filmning och fotografering med drönare kan vara intressant för till exempel mäklarbranschen.

En lite drönare

När Herman Arén gjorde filmen om Edsleskog så använde han en drönare med inbyggd filmkamera. Ska han kunna ha fotografering som yrke, som han har tänkt, behöver han dock även en drönare med stillbildskamera. Intresset för drönare väcktes hos Herman Arén för inte mer än två år sedan. Då köpte han en liten drönare utan kamera mest för att lära sig hur de fungerar och hur den styrs.

– Det blev som en aha-upplevelse när jag insåg att jag även kan filma och fotografera med drönare. För ett år sedan köpte jag en större variant av drönare med inbyggd kamera och gps. Jag rekommenderar att börja med en mindre typ för att lära sig styra.

För tre veckor sedan lade Herman Arén ut sin film om hembygden på Youtube. Filmen gjordes under ett år med en drönarkamera.

– Responsen på filmen har varit jättebra. Jag har fått väldigt många positiva kommentarer, säger Herman Arén.

Jobbar med teknik

Herman Arén från Edsleskog jobbar med maskinteknik i Örebro. Hans dröm är dock att arbeta med att filma och fotografera med drönare. Den fyra minuter långa filmen om Edsleskog som han postade på Youtube fick fina kommentarer. Herman Arén postade även filmen i Edsleskogs egen Facebook-grupp. Medlemmarna i gruppen blev lyriska och spridningen av filmen fortsatte ut i den djungel som är internet.

– De som har sett filmen tycker att den är väldigt fin och välgjort. Den är filmad på väldigt många olika sätt. Så här i efterhand ser jag vad som går att förbättra, säger Herman Arén.

Edsleskogsfilmen gjordes under ett år. Skidbacken filmades under vinterhalvåret. Men projektet slutar inte där. Herman Arén ska samla ett arkiv med filmer. Dessa ska han användas som referens. Målet är att så småningom kunna frilansa som filmare och fotograf.

– Till helgen kommer jag hem till Edsleskog och förhoppningsvis kommer jag att filma Åmåls kyrka med omnejd. Jag tänker mig att filmning och fotografering med drönare kan vara intressant för till exempel mäklarbranschen.

En lite drönare

När Herman Arén gjorde filmen om Edsleskog så använde han en drönare med inbyggd filmkamera. Ska han kunna ha fotografering som yrke, som han har tänkt, behöver han dock även en drönare med stillbildskamera. Intresset för drönare väcktes hos Herman Arén för inte mer än två år sedan. Då köpte han en liten drönare utan kamera mest för att lära sig hur de fungerar och hur den styrs.

– Det blev som en aha-upplevelse när jag insåg att jag även kan filma och fotografera med drönare. För ett år sedan köpte jag en större variant av drönare med inbyggd kamera och gps. Jag rekommenderar att börja med en mindre typ för att lära sig styra.