2016-07-08 16:02

2016-07-08 16:02

Bokhandlare med tycke för skräck

GRATTIS: Jörgen och Örjan delar namnsdag

Den 9 juli har Jörgen och Örjan namnsdag. Jürgen är den tyska varianten av Jörgen. PD ringde upp Jürgen Picha för att gratulera honom på namnsdagen.

Varifrån kommer ditt namn?

– Jag har en morbror som heter Hans-Jörgen så mitt namn är inspirerat därifrån. Jag har aldrig tänkt på om det är ett speciellt namn och det har aldrig betytt något särskilt för mig. Jag firar inte namnsdag. Men pappa är från Österrike så de valde att stava Jürgen med ett tyskt ü. Det gör ju förstås namnet lite mer unikt. Men jag är född i Säffle och driver sedan 2008 familjens bokhandel här i Åmål.

Vad läser du själv helst?

– Thrillers och skräck. Favoriten är Stephen King. Just nu läser jag ”Väckelse”, som ställer frågan om vad som väntar på andra sidan döden. Det är en mörk roman om den största fasan av alla, att förlora dem man älskar. Den är riktigt bra. King är superb på att beskriva karaktärer och att beskriva ondska och godhet i det vardagliga.

Varifrån kommer ditt namn?

– Jag har en morbror som heter Hans-Jörgen så mitt namn är inspirerat därifrån. Jag har aldrig tänkt på om det är ett speciellt namn och det har aldrig betytt något särskilt för mig. Jag firar inte namnsdag. Men pappa är från Österrike så de valde att stava Jürgen med ett tyskt ü. Det gör ju förstås namnet lite mer unikt. Men jag är född i Säffle och driver sedan 2008 familjens bokhandel här i Åmål.

Vad läser du själv helst?

– Thrillers och skräck. Favoriten är Stephen King. Just nu läser jag ”Väckelse”, som ställer frågan om vad som väntar på andra sidan döden. Det är en mörk roman om den största fasan av alla, att förlora dem man älskar. Den är riktigt bra. King är superb på att beskriva karaktärer och att beskriva ondska och godhet i det vardagliga.