2016-08-31 11:46

2016-08-31 11:46

Elevförslag blir verklighet – Mellerud får pridefestival

MELLERUD: Först ut bland Dalslandskommunerna

Den 23–24 anordnas Mellerud pride, som blir Dalslands första HBTQ-festival. Bakom evenemanget står ett gäng tolvåringar.

Det var i samband med projektet Guldpengen, där ungdomsrådet i Mellerud delar ut pengar till olika barn- och ungdomsprojekt, som en elevgrupp på Nordalsskolan föreslog att kommunen skulle få en pridefestival. Förslaget gillades, vilket innebär att Dalsland nu får sitt första större evenemang där HBTQ-frågor står i centrum.

Förhoppningen från arrangörernas sida är att festivalen ska starta redan under skoltid med diverse aktiviteter för eleverna. På kvällen fortsätter festligheterna på Kulturbruket med föreläsningar, workshops och livemusik. Bland andra är Trollhättebanden Indigo och Blue Penny bokade.

Under lördagen anordnas en mässa på ungdomshuset Stinsen. Eventuellt blir det även en parad genom Mellerud.

Det var i samband med projektet Guldpengen, där ungdomsrådet i Mellerud delar ut pengar till olika barn- och ungdomsprojekt, som en elevgrupp på Nordalsskolan föreslog att kommunen skulle få en pridefestival. Förslaget gillades, vilket innebär att Dalsland nu får sitt första större evenemang där HBTQ-frågor står i centrum.

Förhoppningen från arrangörernas sida är att festivalen ska starta redan under skoltid med diverse aktiviteter för eleverna. På kvällen fortsätter festligheterna på Kulturbruket med föreläsningar, workshops och livemusik. Bland andra är Trollhättebanden Indigo och Blue Penny bokade.

Under lördagen anordnas en mässa på ungdomshuset Stinsen. Eventuellt blir det även en parad genom Mellerud.