2015-11-04 11:18

2015-11-04 11:18

Vänerfrågor diskuteras på Kulturbruket

MELLERUD

På torsdagen arrangeras Vänerdagen på Kulturbruket på Dal i Mellerud. Dagen arrangeras av Vänerns vattenvårdsförbund tillsammans med Laxfond Vänern.

Årets vänerdag kommer att ta upp arbetet med att utveckla och följa upp vattenvårdsplanen för Vänern. Efter lunch kommer de nya reglerna kring dammsäkerhet att presenteras och hur det påverkar Vänern. Vi kommer också få en föredragning om orsaker och konsekvenser av brunare vatten.

Dagen kommer också innehålla det senaste från Laxfond Vänern och framtida åtgärder för att stärka lax och öring i Gullspångsälven.

Årets vänerdag kommer att ta upp arbetet med att utveckla och följa upp vattenvårdsplanen för Vänern. Efter lunch kommer de nya reglerna kring dammsäkerhet att presenteras och hur det påverkar Vänern. Vi kommer också få en föredragning om orsaker och konsekvenser av brunare vatten.

Dagen kommer också innehålla det senaste från Laxfond Vänern och framtida åtgärder för att stärka lax och öring i Gullspångsälven.