2017-05-15 13:16

2017-05-15 13:16

Fartfyllt, glittrigt och känsloladdat

ÅMÅL: Danscenter Sofia Westlund showade på Karlbergsteatern

Danscenter Sofia Westlund avslutade vårterminen med två häftiga shower på Karlbergsteatern. Starkaste numret sparades till sist.

Efter 28 renodlade dansnummer kopplade Saga Magnusson på mikrofonen och framförde en skör men stolt tolkning av poplåten ”This is my fight song”. Därmed fick lördagsshowen ett övergripande budskap med lite extra betydelse för sångerskan själv, då hon inte längre kan medverka i danserna till följd av sjukdom.

– Saga Magnusson är en av de mest positiva människorna jag känner till, trots alla problem som hon drabbats av, säger läraren Sofia Westlund Englund.

Poetiskt och fartfyllt

I övrigt genomsyrades programmet på sedvanligt vis av genomarbetade gruppnummer och tempostarka solister. Snyggast var nog Danscompagniets stillsamma och poetiska koreografi till musik av den amerikanska soulartisten Andra Day, men utan de fem proffsiga numren som framfördes av Advanced hade showen tappat mycket av sin lyskraft.

Charmigast var, som vanligt, den yngsta dansgruppen Born to move fyra–fem år, medan de VM-klara discodansarna svarade för fart, fläkt och glitter.

Efter 28 renodlade dansnummer kopplade Saga Magnusson på mikrofonen och framförde en skör men stolt tolkning av poplåten ”This is my fight song”. Därmed fick lördagsshowen ett övergripande budskap med lite extra betydelse för sångerskan själv, då hon inte längre kan medverka i danserna till följd av sjukdom.

– Saga Magnusson är en av de mest positiva människorna jag känner till, trots alla problem som hon drabbats av, säger läraren Sofia Westlund Englund.

Poetiskt och fartfyllt

I övrigt genomsyrades programmet på sedvanligt vis av genomarbetade gruppnummer och tempostarka solister. Snyggast var nog Danscompagniets stillsamma och poetiska koreografi till musik av den amerikanska soulartisten Andra Day, men utan de fem proffsiga numren som framfördes av Advanced hade showen tappat mycket av sin lyskraft.

Charmigast var, som vanligt, den yngsta dansgruppen Born to move fyra–fem år, medan de VM-klara discodansarna svarade för fart, fläkt och glitter.