2016-09-01 09:06

2016-09-01 09:06

Snart dags för framtidsmässa i Rackethallen

ÅMÅL: Företag hoppas hitta arbetskraft

Rackethallen är platsen för den nya jobb- och utbildningsmässa som arrangeras i Åmål den 22 september.

Syftet med mässan är att den som ställer ut har ett behov och söker arbetskraft. Målgruppen som är tänkt att besöka mässan är personer som söker arbete,, eller skolever, eller personer som är sugna på att starta eget. Målsättningen är att arbetsgivare på mässan ska möta sina framtida anställda.

Åmåls tennisklubb står för lokalerna och Arbetsförmedlingen, Åmåls kommun och Swedbank för arrangemanget.

På förmiddagen, innan mässan drar i gång, ges en inspirationsföreläsning i Karlbergsaulan, med Mia Törnblom.

Själva mässan startar i Rackethallen efter lunch pågår till en bit in på kvällen. Utställare kommer från Norra Dalsland, södra Värmland och Norge. Inbjudningar har gått ut till kommuner, näringslivet, skolor, företag, polisen, räddningstjänsten, apotek, samt kyrkor.

Under hela dagen blir det miniseminarier, speeddating och tävlingar.

Syftet med mässan är att den som ställer ut har ett behov och söker arbetskraft. Målgruppen som är tänkt att besöka mässan är personer som söker arbete,, eller skolever, eller personer som är sugna på att starta eget. Målsättningen är att arbetsgivare på mässan ska möta sina framtida anställda.

Åmåls tennisklubb står för lokalerna och Arbetsförmedlingen, Åmåls kommun och Swedbank för arrangemanget.

På förmiddagen, innan mässan drar i gång, ges en inspirationsföreläsning i Karlbergsaulan, med Mia Törnblom.

Själva mässan startar i Rackethallen efter lunch pågår till en bit in på kvällen. Utställare kommer från Norra Dalsland, södra Värmland och Norge. Inbjudningar har gått ut till kommuner, näringslivet, skolor, företag, polisen, räddningstjänsten, apotek, samt kyrkor.

Under hela dagen blir det miniseminarier, speeddating och tävlingar.