2016-08-31 09:47

2016-08-31 09:47

Modagen lockar gäster

MO: Arrangeras för tjugoandra gången

Modagen i och runt bygdegården arrangeras på lördag för tjugoandra gången. Som vanligt med många aktiviteter för unga och gamla.

Att Modagen även i år krockar med Skördefesten på Värmlandsnäs bekommer inte Moborna, som ändå räknar med ett välbesökt arrangemang. Cirka 300 besökare brukar arrangemanget locka – alltså fler invånare än vad som finns i Mo.

Modagen arrangeras av Mo-Berga byalag, Mo byggnadsförening, Studieförbundet Vuxenskolan och Åmåls församling. det ideella engagemanget för Modagen är stort i bygden.Det blir sång och musik med Treklövern och Ström, samt Musikanterna.

Många utställare finns förstås på plats. Trädgårdsvännerna är ett säkert kort. De har varit med på arrangemanget samtliga gånger. Till de stående inslagen hör också uppvisningen av Grålletraktorer och tillagning av kolbullar. Tändkulemotorn och gamla maskiner visas upp. Inne i bygdegården blir det konstutställning och där visar också andra utställare sina alster.

Under Modagen i år kommer det också att bli information om den kommande utbyggnaden av fibernät i bygden.

Det blir förstås servering under hela dagen och inte minst godisregn för alla barn vid två tillfällen under eftermiddagen.

I fjol regnade det under Modagen. Den här gången hoppas arrangören på bättre väder.

Att Modagen även i år krockar med Skördefesten på Värmlandsnäs bekommer inte Moborna, som ändå räknar med ett välbesökt arrangemang. Cirka 300 besökare brukar arrangemanget locka – alltså fler invånare än vad som finns i Mo.

Modagen arrangeras av Mo-Berga byalag, Mo byggnadsförening, Studieförbundet Vuxenskolan och Åmåls församling. det ideella engagemanget för Modagen är stort i bygden.Det blir sång och musik med Treklövern och Ström, samt Musikanterna.

Många utställare finns förstås på plats. Trädgårdsvännerna är ett säkert kort. De har varit med på arrangemanget samtliga gånger. Till de stående inslagen hör också uppvisningen av Grålletraktorer och tillagning av kolbullar. Tändkulemotorn och gamla maskiner visas upp. Inne i bygdegården blir det konstutställning och där visar också andra utställare sina alster.

Under Modagen i år kommer det också att bli information om den kommande utbyggnaden av fibernät i bygden.

Det blir förstås servering under hela dagen och inte minst godisregn för alla barn vid två tillfällen under eftermiddagen.

I fjol regnade det under Modagen. Den här gången hoppas arrangören på bättre väder.