2016-08-26 10:01

2016-08-26 10:01

Vänern uppmärksammas med en lång vecka

ÅMÅL: Aktiviteter i 13 kommuner

Med början i dag arrangeras Vänerveckan i alla 13 kommuner runt hela Vänern. Men särskilt mycket aktiviteter är det inte.

Vänerveckan, som arrangeras för fjärde året i rad, är ett evenemang för hela familjen att uppmärksamma livet i och runt EU:s största insjö. Syftet med Vänerveckan är enligt arrangören ”att skapa stolthet kring Vänern” och att öka kunskapen om Vänerns betydelse lokalt och nationellt. Under Vänerveckan har alla 13 kommuner runt Vänern samt en rad olika aktörer aktiviteter och evenemang för alla åldrar.

– Vänern är en viktig del av vår tillväxt genom sina ekosystemtjänster och höga natur- och kulturvärden. Vi vill nu sätta fokus på dess tillgångar och visa vad Vänern har att erbjuda. Genom att sprida kunskap om Vänern och få befolkningen engagerade kan vi ta hand om vår viktiga resurs bättre, säger Marcus Drotz, projektledare för Vänerveckan.

Tunt i Åmål

Såväl i Åmål som i Melleruds ingår aktiviteter i Vänerveckan, som skulle ha genomförts ändå. Som i Åmål utställningen på Hantverksmagasinet, sommarkvällsmusiken i Edsleskog och Bluestowns bilträff. I Mellerud ingår i programmet spelmansstämman i Håverud, veteranfordonsträffen i Sunnanå hamn och en pianoafton.

Vänerveckan har heller inte marknadsförts speciellt mycket i Åmål.

I Säffle är aktiviteterna koncentrerade till den andra lördagen under den långa Vänerveckan, den 3 september, och där händer det lite mer. Och aktiviteterna har Vänerkoppling. Det blir aktiviteter i gästhamnen, provsmakning av gös. Vänermuseet finns på plats och kommer att vittja sin sänkhåv, för att se vad den innehåll. Säffle sportfiskeförening är också med på ett hörn.

Vänerveckan, som arrangeras för fjärde året i rad, är ett evenemang för hela familjen att uppmärksamma livet i och runt EU:s största insjö. Syftet med Vänerveckan är enligt arrangören ”att skapa stolthet kring Vänern” och att öka kunskapen om Vänerns betydelse lokalt och nationellt. Under Vänerveckan har alla 13 kommuner runt Vänern samt en rad olika aktörer aktiviteter och evenemang för alla åldrar.

– Vänern är en viktig del av vår tillväxt genom sina ekosystemtjänster och höga natur- och kulturvärden. Vi vill nu sätta fokus på dess tillgångar och visa vad Vänern har att erbjuda. Genom att sprida kunskap om Vänern och få befolkningen engagerade kan vi ta hand om vår viktiga resurs bättre, säger Marcus Drotz, projektledare för Vänerveckan.

Tunt i Åmål

Såväl i Åmål som i Melleruds ingår aktiviteter i Vänerveckan, som skulle ha genomförts ändå. Som i Åmål utställningen på Hantverksmagasinet, sommarkvällsmusiken i Edsleskog och Bluestowns bilträff. I Mellerud ingår i programmet spelmansstämman i Håverud, veteranfordonsträffen i Sunnanå hamn och en pianoafton.

Vänerveckan har heller inte marknadsförts speciellt mycket i Åmål.

I Säffle är aktiviteterna koncentrerade till den andra lördagen under den långa Vänerveckan, den 3 september, och där händer det lite mer. Och aktiviteterna har Vänerkoppling. Det blir aktiviteter i gästhamnen, provsmakning av gös. Vänermuseet finns på plats och kommer att vittja sin sänkhåv, för att se vad den innehåll. Säffle sportfiskeförening är också med på ett hörn.