2016-07-27 15:03

2016-07-27 15:03

Bamse firas på Barnens bokdagar i Åmål

ÅMÅL: Extra stor satsning på de yngsta

Barnens bokdagar gör en storartad comeback. Bamses farmor kommer på besök för att fira Bamses 50-årsdag och det blir en serieworkshop med Peter Bergting.
– Inga vuxna får vara med utan ett barns sällskap, säger Anita K Alexanderson från Bokdagar i Dalsland.

I år har Bokdagar i Dalsland satsat stort på aktiviteter för de yngsta.

– Vi ville göra något extra i samband med att Bamse fyller 50 år, säger Anita K Alexanderson.

Dunderhonung på kex

Bamses födelsedagskalas är på fredagseftermiddagen vid Kulturmagasinet, gamla kyrkan. Alla gäster som vill får vara med i en tipspromenad vars frågor handlar om huvudpersonen. Killen eller tjejen som får flest rätt vinner en Bamseprenumeration.

Dessutom delas det ut gratis tidningar och Bamses farmor står redo med köttbullar och kex med honung på.

Teckna serier

Vid sidan av Bamses födelsedagskalas, finns det en rad aktiviteter att välja mellan. Åmåls bibliotek är på plats och hos dem går det att göra sitt eget bokstavsarmband. Peter Bergting, som bland annat har varit med och illustrerat framsidan till ”Harry Potter och dödsrelikerna”, håller i en workshop i serietecknande.

Dessutom återvänder Abbellis Magiska teater från Stockholm, som gjorde succé sist gång de besökte Barnens bokdagar i Dalsland. I en teatervagn framför de föreställningen ”Den förtrollade sparven” med hjälp av japanska bunrakudockor, en teknik som är mer än 400 år gammal.

– Vi är stolta över programmet, det händer något hela tiden och allt handlar om bokstäver, säger Anita K Alexanderson.

I år har Bokdagar i Dalsland satsat stort på aktiviteter för de yngsta.

– Vi ville göra något extra i samband med att Bamse fyller 50 år, säger Anita K Alexanderson.

Dunderhonung på kex

Bamses födelsedagskalas är på fredagseftermiddagen vid Kulturmagasinet, gamla kyrkan. Alla gäster som vill får vara med i en tipspromenad vars frågor handlar om huvudpersonen. Killen eller tjejen som får flest rätt vinner en Bamseprenumeration.

Dessutom delas det ut gratis tidningar och Bamses farmor står redo med köttbullar och kex med honung på.

Teckna serier

Vid sidan av Bamses födelsedagskalas, finns det en rad aktiviteter att välja mellan. Åmåls bibliotek är på plats och hos dem går det att göra sitt eget bokstavsarmband. Peter Bergting, som bland annat har varit med och illustrerat framsidan till ”Harry Potter och dödsrelikerna”, håller i en workshop i serietecknande.

Dessutom återvänder Abbellis Magiska teater från Stockholm, som gjorde succé sist gång de besökte Barnens bokdagar i Dalsland. I en teatervagn framför de föreställningen ”Den förtrollade sparven” med hjälp av japanska bunrakudockor, en teknik som är mer än 400 år gammal.

– Vi är stolta över programmet, det händer något hela tiden och allt handlar om bokstäver, säger Anita K Alexanderson.

  • Emma Bäckström