2016-07-27 15:25

2016-07-27 15:25

Annika Leufvén vann O-ringens andra etapp

ORIENTERING: Flera Åmålsorienterare presterade bra

Jörgen Åhl, som presterade bäst av Åmålsorienterarna under O-ringens första dag, var tvungen att stå över tävlingsveckans andra etapp på grund av en stukad fot. I stället klev Annika Leufvén fram och vann sin klass, D45 motion.

Under måndagen var det dags för O-ringens andra etapp. Långdistansen avgjordes söder om högfjällsområdet, på Storfjällets sydliga och västra sluttningar. Terrängen, som varierade mellan kalfjäll och skogssluttningar, var något tuffare än söndagens.

Åhl avstod

Jörgen Åhl från Åmåls OK, som kom tvåa dagen innan i klass H45 kort-2, var tvungen att avstå måndagens tävling på grund av sin stukade fot.

– Det var synd att Åhl behövde kasta in handduken. Men det var många andra från Åmål som gjorde bra ifrån sig, säger Per Källvik från Åmåls OK.

Leufvén vann

Placeringsmässigt presterade Annika Leufvén bäst. På tiden 37,39 vann hon i D45 motion och gick därmed upp i klassens totalledning.

Ulla Johansson, som tog fel karta och därmed sprang fel bana under den första etappen, slutade under måndagen på en elfte plats i klass D60 kort.

– Eftersom Ulla blev diskvalificerad under den första tävlingen har hon tyvärr ingen chans till att få en nummerlapp i finaltävlingen på fredag. Oavsett hennes kommande prestationer, säger Per Källvik.

Tvillingarna i toppen

Johanna Källvik Leufvén fortsatte att prestera bra i klass D16. Av över 170 tävlande lyckades hon komma på en femteplats. Tvillingsystern Erika Källvik Leufvén var inte långt efter men gjorde några små misstag på slutet. Tiden 68,22 räckte till en nionde plats.

Eva Larsson kom på 13:e plats i D50 motion och Erika Jensen slutade som femma i Challenge D10. Den sistnämnda klassen är mer löpbetonad än de vanliga orienteringstävlingarna under O-ringen. Fokus ligger på att löpa i tuff terräng medan kontrollerna är placerade där de är lätta att hitta, på exempelvis vägar eller större föremål i naturen.

Under måndagen var det dags för O-ringens andra etapp. Långdistansen avgjordes söder om högfjällsområdet, på Storfjällets sydliga och västra sluttningar. Terrängen, som varierade mellan kalfjäll och skogssluttningar, var något tuffare än söndagens.

Åhl avstod

Jörgen Åhl från Åmåls OK, som kom tvåa dagen innan i klass H45 kort-2, var tvungen att avstå måndagens tävling på grund av sin stukade fot.

– Det var synd att Åhl behövde kasta in handduken. Men det var många andra från Åmål som gjorde bra ifrån sig, säger Per Källvik från Åmåls OK.

Leufvén vann

Placeringsmässigt presterade Annika Leufvén bäst. På tiden 37,39 vann hon i D45 motion och gick därmed upp i klassens totalledning.

Ulla Johansson, som tog fel karta och därmed sprang fel bana under den första etappen, slutade under måndagen på en elfte plats i klass D60 kort.

– Eftersom Ulla blev diskvalificerad under den första tävlingen har hon tyvärr ingen chans till att få en nummerlapp i finaltävlingen på fredag. Oavsett hennes kommande prestationer, säger Per Källvik.

Tvillingarna i toppen

Johanna Källvik Leufvén fortsatte att prestera bra i klass D16. Av över 170 tävlande lyckades hon komma på en femteplats. Tvillingsystern Erika Källvik Leufvén var inte långt efter men gjorde några små misstag på slutet. Tiden 68,22 räckte till en nionde plats.

Eva Larsson kom på 13:e plats i D50 motion och Erika Jensen slutade som femma i Challenge D10. Den sistnämnda klassen är mer löpbetonad än de vanliga orienteringstävlingarna under O-ringen. Fokus ligger på att löpa i tuff terräng medan kontrollerna är placerade där de är lätta att hitta, på exempelvis vägar eller större föremål i naturen.

  • Emma Bäckström