2016-07-20 10:41

2016-07-20 10:51

Ovanligt många deltagare på Forsbackaveckan

GOLF: Senareläggningen ökade antalet anmälningar

Forsbackaveckan har fler deltagare än de haft på flera år. De flesta är från hemmaklubben men det deltar även folk utifrån, däribland Jan Munckhammar från Göteborg.
– Jag har varit med på Forsbackaveckan i säkert 20 år, säger han.

Den årliga Forsbackaveckan är lite av en hemvändartillställning för golfare. Spelare från Åmål, Ed, Bengtsfors och Säffle återvänder till banan där de lärde sig utöva sporten och återkommande turister från bland annat Göteborg och Norge gör dem sällskap.

– Forsbackaveckan har många stammisar som återvänder varje år, säger Forsbacka GK:s klubbchef Christer Stolpen.

Fler än vanligt

Under de senaste åren har det skett en dipp i deltagarantalet, men i år har den negativa trenden brutits och det är fler anmälda deltagare än på länge.

– Jag tror att det beror på att vi har senarelagt evenemanget så att vi börjar en vecka senare än vanligt. Fler har därmed hunnit gå på semester, säger Christer Stolpen.

Senareläggningen av Forsbackaveckan har bland andra gynnat Alexandra Alfrost från Göteborg.

– Vi har vänner från Ed som brukar dra hit oss. Nu var det dock två-tre år sedan jag var här senast eftersom det har krockat med jobb varje gång. Det känns jättekul att äntligen få till det, säger hon.

Social tävling

Alexandra Alfrost deltog bland annat under måndagens tävling, fyrmannascramble. Scramble innebär att alla i laget slår ut, och sedan väljer lagmedlemmarna den boll som de tycker har gått bäst och spelar därifrån.

– Det är en kul tävlingsform och det blir extra roligt av att lagen lottas fram utifrån vilket handikapp man har. På så sätt blir det lättare att lära känna nya människor och man får fler att prata med senare under pubkvällen, säger Alexandra Alfrost.

Bra för nybörjare

Totalt deltog 96 personer i 24 lag under måndagens scrambletävling.

– Det brukar vara en uppskattad tävling, speciellt bland nybörjare. Eftersom det är det bästa slaget i laget som räknas, är det möjligt att få ett bra slutresultat även om man inte är särskilt duktig, säger Christer Stolpen.

Lojal spelare

En person som räknar sig som nybörjare, trots att han har deltagit i Forsbackaveckan i 20 år är Jan Munckhammar från Göteborg. Under måndagens tävling spelade han tillsammans med Lars Lindh, Mikael Josefsson och Henrik Olsson, som är ordförande i Forsbacka GK.

– De här grabbarna vet ju hur man spelar golf. Jag försöker bara, säger Jan Munckhammar.

Han brukar inte spela särskilt mycket golf per år, men Forsbackaveckan har en stående plats i almanackan.

– Jag har träffat många nya vänner tack vare golfen på Forsbacka, säger Jan Munckhammar.

Vinnarnas resultat

De som slog bäst under måndagens tävling var Thomas Halling, Joakim Halvarsson, Kjell Andersson och Robin Eriksson som tillsammans fick 57,1 poäng.

Kent Gustavsson, Helene Andersson, Erik Köningsson och Tommy Larsson fick 57,9 poäng vilket räckte till en andraplats. Tredjepristagarna Sarah Johansson, Terje Henriksson, Jesper Johansson och Jörgen Gustafsson fick lika många poäng.

Den årliga Forsbackaveckan är lite av en hemvändartillställning för golfare. Spelare från Åmål, Ed, Bengtsfors och Säffle återvänder till banan där de lärde sig utöva sporten och återkommande turister från bland annat Göteborg och Norge gör dem sällskap.

– Forsbackaveckan har många stammisar som återvänder varje år, säger Forsbacka GK:s klubbchef Christer Stolpen.

Fler än vanligt

Under de senaste åren har det skett en dipp i deltagarantalet, men i år har den negativa trenden brutits och det är fler anmälda deltagare än på länge.

– Jag tror att det beror på att vi har senarelagt evenemanget så att vi börjar en vecka senare än vanligt. Fler har därmed hunnit gå på semester, säger Christer Stolpen.

Senareläggningen av Forsbackaveckan har bland andra gynnat Alexandra Alfrost från Göteborg.

– Vi har vänner från Ed som brukar dra hit oss. Nu var det dock två-tre år sedan jag var här senast eftersom det har krockat med jobb varje gång. Det känns jättekul att äntligen få till det, säger hon.

Social tävling

Alexandra Alfrost deltog bland annat under måndagens tävling, fyrmannascramble. Scramble innebär att alla i laget slår ut, och sedan väljer lagmedlemmarna den boll som de tycker har gått bäst och spelar därifrån.

– Det är en kul tävlingsform och det blir extra roligt av att lagen lottas fram utifrån vilket handikapp man har. På så sätt blir det lättare att lära känna nya människor och man får fler att prata med senare under pubkvällen, säger Alexandra Alfrost.

Bra för nybörjare

Totalt deltog 96 personer i 24 lag under måndagens scrambletävling.

– Det brukar vara en uppskattad tävling, speciellt bland nybörjare. Eftersom det är det bästa slaget i laget som räknas, är det möjligt att få ett bra slutresultat även om man inte är särskilt duktig, säger Christer Stolpen.

Lojal spelare

En person som räknar sig som nybörjare, trots att han har deltagit i Forsbackaveckan i 20 år är Jan Munckhammar från Göteborg. Under måndagens tävling spelade han tillsammans med Lars Lindh, Mikael Josefsson och Henrik Olsson, som är ordförande i Forsbacka GK.

– De här grabbarna vet ju hur man spelar golf. Jag försöker bara, säger Jan Munckhammar.

Han brukar inte spela särskilt mycket golf per år, men Forsbackaveckan har en stående plats i almanackan.

– Jag har träffat många nya vänner tack vare golfen på Forsbacka, säger Jan Munckhammar.

Vinnarnas resultat

De som slog bäst under måndagens tävling var Thomas Halling, Joakim Halvarsson, Kjell Andersson och Robin Eriksson som tillsammans fick 57,1 poäng.

Kent Gustavsson, Helene Andersson, Erik Köningsson och Tommy Larsson fick 57,9 poäng vilket räckte till en andraplats. Tredjepristagarna Sarah Johansson, Terje Henriksson, Jesper Johansson och Jörgen Gustafsson fick lika många poäng.

  • Emma Bäckström