2016-07-20 09:25

2016-07-20 09:30

Ögongodis och glitter

FENGERSFORS: Vernissagedags på Not Quite

På lördag är det vernissage för tre nya utställningar hos kulturkooperativet Not Quite i Fengersfors. Modern bildkonst och smycken med inspiration betongdjungeln står på menyn.

I Maskinhallen visar Lena Adamina Waldau från Dals Långed sin nyproducerade film, ”Lagningar/Mendings”. Handlingen kretsar kring en kvinna som fixar trasiga kläder.

– Jag ville göra en film om något viktigt, något verkligt. De flesta människor i världen lagar saker, såväl kläder som andra hushållsföremål, säger konstnären i ett pressmeddelande.

Många tekniker

Vid sidan av dokumentärfilm sysslar Lena Adamina Waldau med allt från lerskulpturer och broderier till grafik och måleri. Några av hennes verk har tidigare synts på utställningar i bland annat USA, Frankrike, Spanien och Italien.

I Galleriet, bakom Not Quites butik, visas smycken av Linnéa Eriksson och Karin Roy Andersson. Utställningen kallas för ”Hunting trophies from the concrete jungle” och består av såväl skarpa geometriska former som organiska verk i plast.

Materialet attraherar

– Hantverket är mitt språk och med hjälp av mina händer förädlar jag mina observationer i metall, där repetitiva moment och den kontroll jag finner i materialet attraherar mig, säger Linnéa Eriksson, som är född i Filipstad och utbildad vid bland annat Rhode Island school of design i USA.

Utställningskollegan Karin Roy Andersson kommer ursprungligen från Umeå och har tidigare varit assistent åt den kände spanske smyckedesignern Marc Monzó.

Kontrastrik stad

Den tredje utställningen som har vernissage i Fengersfors på lördag visas i det privat drivna galleriet Malin och Staffan, nära ingången till bruket. Fotografen och galleristen Malin Robertson Harén har bjudit in sin kollega och före detta klasskamrat Marko Vesterinen, som visar bilder från Tokyo. Utställningen heter ”Sneak peek redux” och skildrar samspelet mellan kaos, lugn, det gamla och det moderna i världens folkrikaste storstadsområde.

I Maskinhallen visar Lena Adamina Waldau från Dals Långed sin nyproducerade film, ”Lagningar/Mendings”. Handlingen kretsar kring en kvinna som fixar trasiga kläder.

– Jag ville göra en film om något viktigt, något verkligt. De flesta människor i världen lagar saker, såväl kläder som andra hushållsföremål, säger konstnären i ett pressmeddelande.

Många tekniker

Vid sidan av dokumentärfilm sysslar Lena Adamina Waldau med allt från lerskulpturer och broderier till grafik och måleri. Några av hennes verk har tidigare synts på utställningar i bland annat USA, Frankrike, Spanien och Italien.

I Galleriet, bakom Not Quites butik, visas smycken av Linnéa Eriksson och Karin Roy Andersson. Utställningen kallas för ”Hunting trophies from the concrete jungle” och består av såväl skarpa geometriska former som organiska verk i plast.

Materialet attraherar

– Hantverket är mitt språk och med hjälp av mina händer förädlar jag mina observationer i metall, där repetitiva moment och den kontroll jag finner i materialet attraherar mig, säger Linnéa Eriksson, som är född i Filipstad och utbildad vid bland annat Rhode Island school of design i USA.

Utställningskollegan Karin Roy Andersson kommer ursprungligen från Umeå och har tidigare varit assistent åt den kände spanske smyckedesignern Marc Monzó.

Kontrastrik stad

Den tredje utställningen som har vernissage i Fengersfors på lördag visas i det privat drivna galleriet Malin och Staffan, nära ingången till bruket. Fotografen och galleristen Malin Robertson Harén har bjudit in sin kollega och före detta klasskamrat Marko Vesterinen, som visar bilder från Tokyo. Utställningen heter ”Sneak peek redux” och skildrar samspelet mellan kaos, lugn, det gamla och det moderna i världens folkrikaste storstadsområde.