2016-07-11 11:13

2016-07-11 11:13

Syskonduo spelar psalmer i stället för visor i Ånimskog

ÅMÅL: Två lugna sommarkvällskonserter

Under onsdagens sommarkvällsmusik bjuds det på klassisk musik i Åmåls kyrka av en kammartrio. Dagen efter blir det en psalmkonsert i Ånimskogs kyrka, trots att programmet hintar om att det kommer att spelas visor.

Mezzosopranen Sofia Eriksson, valthornsblåsaren Cici Albinsson och organisten Daniel Johansson framför ett rent klassiskt program i Åmåls kyrka på onsdagskvällen. Deras repertoar innehåller bland annat låtar av Georg Friedrich Händel.

Inga visor

På torsdag uppträder syskonen Ellinor Wiman och Torbjörn Svahn i Ånimskogs kyrka. Trots att duons program heter ”Varma visor i sommarkväll”, framför de inte några visor.

– Vi visste inte vad vi skulle spela när det var deadline för namnsättningen av programmet. Vi gissade på att vi, enligt tradition skulle spela visor, men när vi väl började diskutera temat så valde vi i stället att basera konserten på psalmer, säger Ellinor Wiman.

Mezzosopranen Sofia Eriksson, valthornsblåsaren Cici Albinsson och organisten Daniel Johansson framför ett rent klassiskt program i Åmåls kyrka på onsdagskvällen. Deras repertoar innehåller bland annat låtar av Georg Friedrich Händel.

Inga visor

På torsdag uppträder syskonen Ellinor Wiman och Torbjörn Svahn i Ånimskogs kyrka. Trots att duons program heter ”Varma visor i sommarkväll”, framför de inte några visor.

– Vi visste inte vad vi skulle spela när det var deadline för namnsättningen av programmet. Vi gissade på att vi, enligt tradition skulle spela visor, men när vi väl började diskutera temat så valde vi i stället att basera konserten på psalmer, säger Ellinor Wiman.

  • Emma Bäckström