2016-07-08 16:52

2016-07-08 16:56

Växlingstrick vanligt på sommaren

ÅMÅL

I måndags blev en kvinna i 49-årsåldern, som driver en mat- och kaffevagn i Åmål, lurad på 500 kronor.

Två män skulle köpa varsin dricka, och betalade med en tusenlapp. De tog emot växeln, skakade på huvudet och sa att de ville ha tillbaka pengar i euro. Eftersom kvinnan bara hade svenska kronor i sin kassaapparat var hon tvungen att säga nej.

När hon inte heller kunde betala tillbaka med danska kronor, blev männen arga och sa att de inta ville köpa någon dricka längre utan att de ville ha tillbaka sin tusenlapp.

Kvinnan gjorde som de ville och fick tillbaka växeln som hon hade gett dem. Men när männen hade försvunnit upptäckte hon att det var 500 kronor för lite av pengarna som hon fått tillbaka.

– Den här typen av brott är återkommande, särskilt på sommaren, och det är svårt att få tag på förbrytarna eftersom händelseförloppet ofta går så fort att de drabbade inte tänker på att lägga karaktärsdrag på minnet. Det enda sättet som man kan skydda sig är att aldrig gå med på att ge tillbaka pengar när det handlar om så stora summor. Bytt är bytt, köpt är köpt, säger Monica Lindgren från Mellerudspolisen.

Två män skulle köpa varsin dricka, och betalade med en tusenlapp. De tog emot växeln, skakade på huvudet och sa att de ville ha tillbaka pengar i euro. Eftersom kvinnan bara hade svenska kronor i sin kassaapparat var hon tvungen att säga nej.

När hon inte heller kunde betala tillbaka med danska kronor, blev männen arga och sa att de inta ville köpa någon dricka längre utan att de ville ha tillbaka sin tusenlapp.

Kvinnan gjorde som de ville och fick tillbaka växeln som hon hade gett dem. Men när männen hade försvunnit upptäckte hon att det var 500 kronor för lite av pengarna som hon fått tillbaka.

– Den här typen av brott är återkommande, särskilt på sommaren, och det är svårt att få tag på förbrytarna eftersom händelseförloppet ofta går så fort att de drabbade inte tänker på att lägga karaktärsdrag på minnet. Det enda sättet som man kan skydda sig är att aldrig gå med på att ge tillbaka pengar när det handlar om så stora summor. Bytt är bytt, köpt är köpt, säger Monica Lindgren från Mellerudspolisen.