2016-07-08 21:37

2016-07-08 21:45

Folkfest som vanligt på gatubluesen

ÅMÅL: Överfullt på Solsidan när Among Lynx spelade

I centrala Åmål trängdes folk på gatorna för att lyssna på gatublues. Solen bröt sig envist genom molntäcket under fredagen.

Musiken flödade över Åmål under fredagen. I hela centrum hördes tonerna från gitarrer, basar och orglar. Glada människor trängdes för att få en skymt av sina blueshjältar. Skafferiet var proppfullt och det var uppsluppen stämning, skapad av artisten Sofie Reed själv. Det märktes att hon njöt lika mycket som åskådarskaran.

Fullt hus

Även på Solsidan var det svårt att få en sittplats när damerna i Among Lynx drog fullt hus. Robert Lighthouse Band spelade sin gatublues på Torggatan, medan rävarna i Harry Banks Band hade slagit sig ner på gågatan där de bland annat spelade The Doors.

Blues för barnen

En kort promenad från gågatan, på Fisketorget fanns en liten bluesscen för barnen. Där uppträdde bland annat Marcus Svensson med sitt musikaliska äventyr Amerikaresan. Åskådarna fick vara med och göra rörelser till sången. Bluesfestens streetblues hade något för alla.

Musiken flödade över Åmål under fredagen. I hela centrum hördes tonerna från gitarrer, basar och orglar. Glada människor trängdes för att få en skymt av sina blueshjältar. Skafferiet var proppfullt och det var uppsluppen stämning, skapad av artisten Sofie Reed själv. Det märktes att hon njöt lika mycket som åskådarskaran.

Fullt hus

Även på Solsidan var det svårt att få en sittplats när damerna i Among Lynx drog fullt hus. Robert Lighthouse Band spelade sin gatublues på Torggatan, medan rävarna i Harry Banks Band hade slagit sig ner på gågatan där de bland annat spelade The Doors.

Blues för barnen

En kort promenad från gågatan, på Fisketorget fanns en liten bluesscen för barnen. Där uppträdde bland annat Marcus Svensson med sitt musikaliska äventyr Amerikaresan. Åskådarna fick vara med och göra rörelser till sången. Bluesfestens streetblues hade något för alla.