2016-06-29 11:43

2016-06-29 11:43

Våfflor och fynd i Tösse

TÖSSE: En social mötesplats

Traditionsenligt öppnade på måndagen bygdegården i Tösse sin årliga sommarloppis. Marknaden betyder dock mer än enbart saker som byter händer.
– Det är socialt, en samlingsplats. Här kanske man träffar folk man inte ser så ofta annars, säger Lill-Britt Lundgren, Tösse bygdegårdsförening.

Det är uppsluppen stämning i lokalen och doften av nygräddade våfflor kittlar näsborrarna. Ingen ska tvingas fynda på fastande mage. Bord, överbelamrade med loppisföremål, står redo. En massa mer eller mindre användbara prylar väntar på att byta ägare. Bygdegårdsföreningen har även ett eget loppisbord med saker de fått sig tillskänkta. Den lilla scenen fullkomligen svämmar över av böcker, dvd-filmer, och vinylskivor.

– Loppmarknaden är ett populärt inslag i trakten, i år har vi till och med fått neka en del utställare på grund av att det inte finns utrymme, berättar Lill- Britt Lundgren från bygdegårdsföreningen.

Mer blandat med folk

Bygdegården har även helgloppisar vår och höst, men den här, som varar i två veckor under sommaren, tycker Lill-Britt Lundgren är roligast. Det är trevligt att bygdegården finns tillgänglig för allmänheten även på sommaren.

– På sommaren är det lite mer blandat med folk som kommer. Vi har många tyskar, holländare och engelsmän som åker förbi, säger hon.

Nya öppettider

Den två veckor långa sommarloppmarknaden håller stängt under helgen. Föreningen vill gynna de andra loppisarna och tilldragelserna i trakten. På grund av efterfrågan provar bygdegårdsföreningen i Tösse nya öppettider för årets sommarloppis. De öppnar senare på förmiddagen och stänger längre framåt kvällen.

– Vi testar det här i år så får vi se hur det blir framöver. Det är de som jobbar på dagarna som vill att vi har öppet lite senare.

Det är uppsluppen stämning i lokalen och doften av nygräddade våfflor kittlar näsborrarna. Ingen ska tvingas fynda på fastande mage. Bord, överbelamrade med loppisföremål, står redo. En massa mer eller mindre användbara prylar väntar på att byta ägare. Bygdegårdsföreningen har även ett eget loppisbord med saker de fått sig tillskänkta. Den lilla scenen fullkomligen svämmar över av böcker, dvd-filmer, och vinylskivor.

– Loppmarknaden är ett populärt inslag i trakten, i år har vi till och med fått neka en del utställare på grund av att det inte finns utrymme, berättar Lill- Britt Lundgren från bygdegårdsföreningen.

Mer blandat med folk

Bygdegården har även helgloppisar vår och höst, men den här, som varar i två veckor under sommaren, tycker Lill-Britt Lundgren är roligast. Det är trevligt att bygdegården finns tillgänglig för allmänheten även på sommaren.

– På sommaren är det lite mer blandat med folk som kommer. Vi har många tyskar, holländare och engelsmän som åker förbi, säger hon.

Nya öppettider

Den två veckor långa sommarloppmarknaden håller stängt under helgen. Föreningen vill gynna de andra loppisarna och tilldragelserna i trakten. På grund av efterfrågan provar bygdegårdsföreningen i Tösse nya öppettider för årets sommarloppis. De öppnar senare på förmiddagen och stänger längre framåt kvällen.

– Vi testar det här i år så får vi se hur det blir framöver. Det är de som jobbar på dagarna som vill att vi har öppet lite senare.