2016-06-28 14:48

2016-06-28 14:48

Åmål i kamp mot regerande mästare

ÅMÅL: Sjätte omgången av Young Guns volleybollturnering är på lördag

I alla år som Team Disco från Stenungsund har tävlat i Young Guns volleybollturnering har de vunnit guldet. På lördag får Åmålslagen sin femte chans att slå de regerande mästarna.

Young Guns volleybollturnering arrangeras för sjätte året i rad på udden bakom Seaside. Förhandsfavoriten i herr- och mixklassen är Stenungsundslaget Team Disco. De har ställt upp i fyra av de fem turneringar som hittills har varit, och slutat som vinnare varje gång.

– Team Disco har visat sig vara svårslaget. Det ska bli spännande att se om Åmålslagen har tränat tillräckligt för att kunna ge dem en utmaning på lördag. På förhand tror jag att det i så fall är Banken 3 som har störst chans från Åmål. Från Säffle är Lindgrens frukt och grönt farliga, de har tagit sig till final under alla år som de har deltagit, säger Johannes Ljung som är en av turneringens arrangörer.

Över 20 anmälda

Totalt har 26 lag anmält sig till lördagens turnering, varav sex är i den rena damklassen samt 20 i herr- och mixklassen.

– Förra året slog vi rekordet med 27 lag men då kändes det som att det var i överkant på det optimala. Damklassen börjar direkt med slutspel, medan herr- och den mixade klassen är indelade i fyra grupper som efterhand mynnar ut i slutspel, säger Johannes Ljung.

Lite av en folkfest

Young Guns volleybollturnering, som började som en kompisträff, har växt och börjat likna en folkfest.

– Målet var att göra något för Åmål som inte hade funnits innan. Det har nästan blivit lite av en hemvändarhelg för de ungdomar som tävlar i turneringen. Förhoppningen är att vi lockar mycket folk även i år och att till exempel barnfamiljer vill komma och titta, säger Johannes Ljung.

Prisutdelning på XO

Turneringen pågår som vanligt mellan morgon och sen eftermiddag. Prisutdelningen hålls på kvällen, på innergården till Café XO. Om vädret tillåter blir det sedan utomhusnattklubb för alla som vill.

Young Guns volleybollturnering arrangeras för sjätte året i rad på udden bakom Seaside. Förhandsfavoriten i herr- och mixklassen är Stenungsundslaget Team Disco. De har ställt upp i fyra av de fem turneringar som hittills har varit, och slutat som vinnare varje gång.

– Team Disco har visat sig vara svårslaget. Det ska bli spännande att se om Åmålslagen har tränat tillräckligt för att kunna ge dem en utmaning på lördag. På förhand tror jag att det i så fall är Banken 3 som har störst chans från Åmål. Från Säffle är Lindgrens frukt och grönt farliga, de har tagit sig till final under alla år som de har deltagit, säger Johannes Ljung som är en av turneringens arrangörer.

Över 20 anmälda

Totalt har 26 lag anmält sig till lördagens turnering, varav sex är i den rena damklassen samt 20 i herr- och mixklassen.

– Förra året slog vi rekordet med 27 lag men då kändes det som att det var i överkant på det optimala. Damklassen börjar direkt med slutspel, medan herr- och den mixade klassen är indelade i fyra grupper som efterhand mynnar ut i slutspel, säger Johannes Ljung.

Lite av en folkfest

Young Guns volleybollturnering, som började som en kompisträff, har växt och börjat likna en folkfest.

– Målet var att göra något för Åmål som inte hade funnits innan. Det har nästan blivit lite av en hemvändarhelg för de ungdomar som tävlar i turneringen. Förhoppningen är att vi lockar mycket folk även i år och att till exempel barnfamiljer vill komma och titta, säger Johannes Ljung.

Prisutdelning på XO

Turneringen pågår som vanligt mellan morgon och sen eftermiddag. Prisutdelningen hålls på kvällen, på innergården till Café XO. Om vädret tillåter blir det sedan utomhusnattklubb för alla som vill.

  • Emma Bäckström