2016-06-27 16:28

2016-06-27 16:28

"Ingen av oss tycker särskilt mycket om allsång"

Hallå där, Maria och Terje Olsen från Åmål som har tre dagar framför sig, fyllda av sing-a-long i världsklass, i tre olika städer.

Vad är en svensk-norsk allsångsklassiker?

– Haha, det var en kul grej som jag bloggade om efter att vi var på Allsång på gränsen i Halden förra året. Det finns ju en svensk sportklassiker, så jag tänkte att varför inte göra en svensk-norsk allsångsklassiker? Kriterierna är att gå på de tre stora allsångskvällarna under samma säsong, går man på alla under samma vecka får man en guldstjärna i kanten. Så även om man blir fångad på bild. Jag ville se om det var några av våra bekanta som hängde på. Tyvärr var det inga som kunde.

Hur blir det i år då?

– Vi kom precis till Göteborg för att gå på Lotta på Liseberg, i morgon bli det Skansen och på onsdag Allsång på gränsen i Halden. I år är vi extra duktiga och går på premiären av alla tre. För det blir det en graverad medalj.

Vilka artister ser ni mest fram emot?

– Det är nog Miriam Bryant i morgon på Skansen. Och även Helen Sjöholm. Hon är en fantastisk sångerska. Vi såg henne och Peter Jöback i Halden förra året.

Vad har ni för relation till allsång?

– Ingen alls egentligen. Ingen av oss tycker särskilt mycket om allsång. Det var mest en fix idé och en kul grej.

Vad är en svensk-norsk allsångsklassiker?

– Haha, det var en kul grej som jag bloggade om efter att vi var på Allsång på gränsen i Halden förra året. Det finns ju en svensk sportklassiker, så jag tänkte att varför inte göra en svensk-norsk allsångsklassiker? Kriterierna är att gå på de tre stora allsångskvällarna under samma säsong, går man på alla under samma vecka får man en guldstjärna i kanten. Så även om man blir fångad på bild. Jag ville se om det var några av våra bekanta som hängde på. Tyvärr var det inga som kunde.

Hur blir det i år då?

– Vi kom precis till Göteborg för att gå på Lotta på Liseberg, i morgon bli det Skansen och på onsdag Allsång på gränsen i Halden. I år är vi extra duktiga och går på premiären av alla tre. För det blir det en graverad medalj.

Vilka artister ser ni mest fram emot?

– Det är nog Miriam Bryant i morgon på Skansen. Och även Helen Sjöholm. Hon är en fantastisk sångerska. Vi såg henne och Peter Jöback i Halden förra året.

Vad har ni för relation till allsång?

– Ingen alls egentligen. Ingen av oss tycker särskilt mycket om allsång. Det var mest en fix idé och en kul grej.