2016-06-26 14:49

2016-06-26 14:49

Trasslet märktes inte av i dansen

ÅMÅL: Hembygdsföreningen brottades med rasad skorsten, vattenläcka och getingar

På ytan sågmidsommarfirandet i Örnäsparken ut precis som vanligt när finklädda människor samlades kring den nyklädda stången.
Arrangerande hembygdsföreningen hade emellertid att brottas med såväl rasad skorsten och vattenläcka som havererad frys och närgångna getingar.
Men av detta märktes inget när dansen drog i gång.

Midsommarfirandet i Örnäsparken följde det gängse upplägget. Snarhögsgården och de andra stugorna var öppna för besökare. Familjer hade slagit sig ned på filtar i gräset för picknick. Tultande småbarn i ljusa finkläder tog chansen att springa runt. Kön ringlade lång till kaffestugan och i fiskdammen klämde Styrbjörn Uggla fast godispåse efter godispåse bakom skynket.

Hade hembygdsföreningens ordförande Gerhard Jansson inte från scenen berättat om arrangörernas vedermödor, hade nog mycket av trasslet gått besökarna förbi.

Vattenläckage och getingar

Allvarligast av problemen var att kaffestugans skorsten rasat på grund av kabeldragning, vilket begränsade serveringen. Men hembygdsföreningens frivilliga hade också att brottas med vattenläckage, en trasig frys och getingar för att få ordning på midsommarfirandet.

Många ville vara med och dansa och tre ringar tog form kring den nyklädda stången. Dansledaren Helena Olsson styrde upp det så att ringarna blev någorlunda jämna och de flesta visste åt vilket håll de skulle gå. Tillsammans med dottern Sara Larsson och Dennis Friberg på piano stod hon även för musiken.

Till slut skingrades till och med molnen:

– Nu har gjort vårt, solen framme. Utnyttja det på bästa sätt nu. Glad midsommar, avslutade Helena Olsson framträdandet.

Midsommarfirandet i Örnäsparken följde det gängse upplägget. Snarhögsgården och de andra stugorna var öppna för besökare. Familjer hade slagit sig ned på filtar i gräset för picknick. Tultande småbarn i ljusa finkläder tog chansen att springa runt. Kön ringlade lång till kaffestugan och i fiskdammen klämde Styrbjörn Uggla fast godispåse efter godispåse bakom skynket.

Hade hembygdsföreningens ordförande Gerhard Jansson inte från scenen berättat om arrangörernas vedermödor, hade nog mycket av trasslet gått besökarna förbi.

Vattenläckage och getingar

Allvarligast av problemen var att kaffestugans skorsten rasat på grund av kabeldragning, vilket begränsade serveringen. Men hembygdsföreningens frivilliga hade också att brottas med vattenläckage, en trasig frys och getingar för att få ordning på midsommarfirandet.

Många ville vara med och dansa och tre ringar tog form kring den nyklädda stången. Dansledaren Helena Olsson styrde upp det så att ringarna blev någorlunda jämna och de flesta visste åt vilket håll de skulle gå. Tillsammans med dottern Sara Larsson och Dennis Friberg på piano stod hon även för musiken.

Till slut skingrades till och med molnen:

– Nu har gjort vårt, solen framme. Utnyttja det på bästa sätt nu. Glad midsommar, avslutade Helena Olsson framträdandet.