2016-06-08 16:56

2016-06-08 16:56

Svettig studentbal på Baldersnäs

ÅMÅL: Karlbergsgymnasiets treor firade i finkläder innan de flyttar åt olika håll

Solen trängde undan molnen lagom till Karlbergsgymnasiets studentbal på Baldersnäs i tisdags. En av alla finklädda treor var Tobias Englund, killen som förra året cyklade genom Sverige på egen hand. Nästa mål är att resa till Nya Zeeland.

Tisdagen började oroväckande med tanke på kvällens studentbal. Himlen var mörk, regnet smattrade mot asfalten och vinden blåste kyligt.

Men allteftersom eftermiddagen närmade sig, ljusnade himlen och värmen steg återigen. När klockan hade slagit halv fyra började veteranbilarna och limousinerna rulla in framför Baldersnäs herrgård. En efter en klev studenterna ur fordonen, utan att vare sig smink regnade bort eller håruppsättningar förstördes.

Svettiga kavajer

Den återkommande beskrivningen av kvällens bal var i stället att det var varmt. Killarna svettades i sina svarta kavajer och kamerornas blixtar möttes av kisande ögon. Men utöver hettan, hördes inga klagomål.

– Jag har längtat efter balen i flera veckor. Det är väldigt roligt att se hur fina alla blir i sina klänningar, kavajer och håruppsättningar, säger Emilia Johannesson som snart avslutar sina studier från det naturvetenskapliga programmet.

Eleverna sprider sig

Damianos Kapagiannidis och Alexander Karlsson från samhällsprogrammet tycker att balen lever upp till deras förväntningar. De ser även fram emot studenten på fredag, samtidigt som det är lite sorgligt att gymnasiestudierna snart är slut.

– Efter studenten på fredag så kommer vi antagligen att sprida på oss, när folk flyttar till andra städer för att jobba och studera. Jag kommer att sakna klassen, säger Damianos Kapagiannidis som själv kommer flytta till Stockholm för att studera till socionom.

Reser till Nya Zeeland

Tobias Englund, som tidigare har omskrivits i PD angående sin cykelresa genom Sverige, kommer i stället att röra sig mot Västkusten. Han har genom praktikprogrammet Tekniksprånget fått en fyra månaders betald praktikplats på Volvo. Efter att ha tjänat ihop ett kapital är planen att resa till Nya Zeeland under ett halvår.

– Jag är inte jätteförtjust i värme. Nya Zeeland har ett klimat som liknar Sveriges och Norges vilket passar mig. Dessutom älskar jag adrenalinkickar och i Nya Zeeland finns det många möjligheter till äventyrsaktiviteter som bungy jump, fallskärmshoppning och forsränning, säger Tobias Englund.

Tisdagen började oroväckande med tanke på kvällens studentbal. Himlen var mörk, regnet smattrade mot asfalten och vinden blåste kyligt.

Men allteftersom eftermiddagen närmade sig, ljusnade himlen och värmen steg återigen. När klockan hade slagit halv fyra började veteranbilarna och limousinerna rulla in framför Baldersnäs herrgård. En efter en klev studenterna ur fordonen, utan att vare sig smink regnade bort eller håruppsättningar förstördes.

Svettiga kavajer

Den återkommande beskrivningen av kvällens bal var i stället att det var varmt. Killarna svettades i sina svarta kavajer och kamerornas blixtar möttes av kisande ögon. Men utöver hettan, hördes inga klagomål.

– Jag har längtat efter balen i flera veckor. Det är väldigt roligt att se hur fina alla blir i sina klänningar, kavajer och håruppsättningar, säger Emilia Johannesson som snart avslutar sina studier från det naturvetenskapliga programmet.

Eleverna sprider sig

Damianos Kapagiannidis och Alexander Karlsson från samhällsprogrammet tycker att balen lever upp till deras förväntningar. De ser även fram emot studenten på fredag, samtidigt som det är lite sorgligt att gymnasiestudierna snart är slut.

– Efter studenten på fredag så kommer vi antagligen att sprida på oss, när folk flyttar till andra städer för att jobba och studera. Jag kommer att sakna klassen, säger Damianos Kapagiannidis som själv kommer flytta till Stockholm för att studera till socionom.

Reser till Nya Zeeland

Tobias Englund, som tidigare har omskrivits i PD angående sin cykelresa genom Sverige, kommer i stället att röra sig mot Västkusten. Han har genom praktikprogrammet Tekniksprånget fått en fyra månaders betald praktikplats på Volvo. Efter att ha tjänat ihop ett kapital är planen att resa till Nya Zeeland under ett halvår.

– Jag är inte jätteförtjust i värme. Nya Zeeland har ett klimat som liknar Sveriges och Norges vilket passar mig. Dessutom älskar jag adrenalinkickar och i Nya Zeeland finns det många möjligheter till äventyrsaktiviteter som bungy jump, fallskärmshoppning och forsränning, säger Tobias Englund.

  • Emma Bäckström