2016-06-06 12:48

2016-06-06 12:49

Träning för enbart kvinnor i Rolfskärr

TYDJE: Stretchning i strandkanten efter hårt intervallpass

Ett 30-tal kvinnor satt vid Vänern och töjde ut slitna muskler

– Ni kommer inte att gilla mig i morgon. Men ni kommer att komma ihåg mig, sa ledaren Petra Brodin som precis avslutat ett tufft intervallpass.

Träningslägret Women's camp hölls i helgen för tredje året i Rolfskärrs stugby.

Under två dagar stod tolv träningspass med olika intensitet på deltagarnas schema. Från bittida till sent handlade det mestadels om att träna, äta och sova för ett gäng kvinnor som samlats i Rolfskärr i Tydje för att vara med på träningslägret Women's camp, öppet enbart för kvinnor.

Gympa och boxning

Klassisk gympa, olika typer av cirkelträning, raska promenader, men även exempelvis självförsvar och boxning var några träningsvarianter som kvinnorna körde tillsammans. Drygt 20 deltagare hade anmält sig, men även instruktörerna för de olika passen var med och tränade, så träningsgruppen bestod av cirka 30 personer.

Och när kvinnorna inte tränade så handlade det om att äta och vila för att orka med.

På söndagseftermiddagen var det hårdträning vid volleybollplanen vid badstranden. Petra Brodin och Linda Hedin från gymmet Fit i Säffle ledde intensiv intervallträning.

Det fanns alternativa övningar för dem med fysiska begränsningar av olika slag, men att rörelserna var förenklade betydde inte på något vis att de var lätta, utan svetten rann på alla trots den kyliga vinden från sjön.

Olika intervaller

Petra Brodins pass kallades 60-40-30, vilket angav tiderna för övningarnas intervaller.

Efteråt var det stretchning på mattorna i solskenet. Stämningen var avslappnad och uppsluppen. En av deltagarna invände mot Petra Brodins instruktioner:

– Lägga pannan mot knäna? Du är rolig du.

Men det är intentionen som räknas, lugnade ledaren henne.

Erfarna och nybörjare

En av grundtankarna med träningslägret som arrangeras av Tösse IF tillsammans med Samverket är att alla ska kunna vara med. Bland deltagarna fanns också de som uppenbart var vana att träna och de som övningarna var nya för.

Efter intervallpasset var det en kort stunds vila, för fruktstund, innan det var dags att höja tempot igen. Näst på tur stod en timmes military fitness.

Under två dagar stod tolv träningspass med olika intensitet på deltagarnas schema. Från bittida till sent handlade det mestadels om att träna, äta och sova för ett gäng kvinnor som samlats i Rolfskärr i Tydje för att vara med på träningslägret Women's camp, öppet enbart för kvinnor.

Gympa och boxning

Klassisk gympa, olika typer av cirkelträning, raska promenader, men även exempelvis självförsvar och boxning var några träningsvarianter som kvinnorna körde tillsammans. Drygt 20 deltagare hade anmält sig, men även instruktörerna för de olika passen var med och tränade, så träningsgruppen bestod av cirka 30 personer.

Och när kvinnorna inte tränade så handlade det om att äta och vila för att orka med.

På söndagseftermiddagen var det hårdträning vid volleybollplanen vid badstranden. Petra Brodin och Linda Hedin från gymmet Fit i Säffle ledde intensiv intervallträning.

Det fanns alternativa övningar för dem med fysiska begränsningar av olika slag, men att rörelserna var förenklade betydde inte på något vis att de var lätta, utan svetten rann på alla trots den kyliga vinden från sjön.

Olika intervaller

Petra Brodins pass kallades 60-40-30, vilket angav tiderna för övningarnas intervaller.

Efteråt var det stretchning på mattorna i solskenet. Stämningen var avslappnad och uppsluppen. En av deltagarna invände mot Petra Brodins instruktioner:

– Lägga pannan mot knäna? Du är rolig du.

Men det är intentionen som räknas, lugnade ledaren henne.

Erfarna och nybörjare

En av grundtankarna med träningslägret som arrangeras av Tösse IF tillsammans med Samverket är att alla ska kunna vara med. Bland deltagarna fanns också de som uppenbart var vana att träna och de som övningarna var nya för.

Efter intervallpasset var det en kort stunds vila, för fruktstund, innan det var dags att höja tempot igen. Näst på tur stod en timmes military fitness.