2016-06-04 18:28

2016-06-05 08:30

Rabalder i slutminuterna

FOTBOLL: Viken klarade oavgjort tack vare bortdömt mål

Viken räddade en poäng mot Vallen tack vare ett bortdömt mål i slutminuterna.
Domaren blåste för 3–2 till Vallen, men ändrade sig efter att ha konfererat med assisterande och matchen slutade oavgjort.

IF Viken tog emot Vallens IF i division 4 Bohuslän-dal på Rösvallen.

Det var hemmalaget som både tog ledningen och sedan ledde stora delar av matchen, men det var gästerna som hade de farligaste chanserna. Vallens Andreas Kron fick stora ytor att ta emot bollen mellan Vikens försvar och mittfält och forwarden Hampus Andersson var ett ständigt orosmoment.

Vikens målvakt Johannes Ovesen stod för några jätteräddningar, och lyckades länge freda målet. Han fick under matchen också hjälp av ribban och stolpen. Vallen radade upp chanser som var värda ett mål, men Viken tog ledningen. Efter 18 minuter prickade mittbacken Tobias Pettersson in Hossam Kaawachs hörna med skallen.

1–1 i halvlek

Andreas Kron kvitterade sedan för Vallen med en kvart kvar av första halvleken och det var ren tur för Viken att det stod 1–1 i halvlek. Vallen borde ha gjort åtminstone ett par mål till.

Dagens soloprestation stod Vikenbacken Anton Björquist för direkt när andra halvlek startade. På egen hand tog han sig hela vägen fram på högerkanten, till han stoppades i straffområdet med straff som följd. Hossam Kaawach satte 2–1 säkert och då hade det bara gått tre minuter av halvleken.

Fick inte bort bollen

Spelet var jämnare i andra halvlek även om Vallen fortfarande såg vassast ut. Kvitteringen kom alldeles i slutet av matchen, efter att Viken trots flera försök inte lyckades få bort bollen ur eget straffområde. Hampus Andersson var sist på bollen.

Samme Hampus Andersson jublade på nytt bara minuter senare efter att även ha gjort segermålet – i alla fall trodde han det.

Vilda protester

Det blev rabalder när målet dömdes bort. Först vinkade linjedomaren för offside och Vikenspelarna stannade till, men huvuddomaren bedömde att spelaren i offsideposition inte påverkade och lät spelet fortsätta. Huvuddomaren blåste också för mål, till Vikenspelarnas vilda protester, men efter en konferens med assisterande domaren ändrade han domslutet, till Vallenspelarnas ännu intensivare klagomål.

I slutändan blev det Vikenfrispark för offside, inte Vallenmål.

Slutet av matchen var inte vackert, med många långa undanrensningar från båda lagen.

Viken hade lite skadebekymmer. Kaptenen Tobias Johansson gick av redan efter fem minuter och med en kvart kvar att spela fick även målvakten Johannes Ovesen linka av med skadad fot.

IF Viken tog emot Vallens IF i division 4 Bohuslän-dal på Rösvallen.

Det var hemmalaget som både tog ledningen och sedan ledde stora delar av matchen, men det var gästerna som hade de farligaste chanserna. Vallens Andreas Kron fick stora ytor att ta emot bollen mellan Vikens försvar och mittfält och forwarden Hampus Andersson var ett ständigt orosmoment.

Vikens målvakt Johannes Ovesen stod för några jätteräddningar, och lyckades länge freda målet. Han fick under matchen också hjälp av ribban och stolpen. Vallen radade upp chanser som var värda ett mål, men Viken tog ledningen. Efter 18 minuter prickade mittbacken Tobias Pettersson in Hossam Kaawachs hörna med skallen.

1–1 i halvlek

Andreas Kron kvitterade sedan för Vallen med en kvart kvar av första halvleken och det var ren tur för Viken att det stod 1–1 i halvlek. Vallen borde ha gjort åtminstone ett par mål till.

Dagens soloprestation stod Vikenbacken Anton Björquist för direkt när andra halvlek startade. På egen hand tog han sig hela vägen fram på högerkanten, till han stoppades i straffområdet med straff som följd. Hossam Kaawach satte 2–1 säkert och då hade det bara gått tre minuter av halvleken.

Fick inte bort bollen

Spelet var jämnare i andra halvlek även om Vallen fortfarande såg vassast ut. Kvitteringen kom alldeles i slutet av matchen, efter att Viken trots flera försök inte lyckades få bort bollen ur eget straffområde. Hampus Andersson var sist på bollen.

Samme Hampus Andersson jublade på nytt bara minuter senare efter att även ha gjort segermålet – i alla fall trodde han det.

Vilda protester

Det blev rabalder när målet dömdes bort. Först vinkade linjedomaren för offside och Vikenspelarna stannade till, men huvuddomaren bedömde att spelaren i offsideposition inte påverkade och lät spelet fortsätta. Huvuddomaren blåste också för mål, till Vikenspelarnas vilda protester, men efter en konferens med assisterande domaren ändrade han domslutet, till Vallenspelarnas ännu intensivare klagomål.

I slutändan blev det Vikenfrispark för offside, inte Vallenmål.

Slutet av matchen var inte vackert, med många långa undanrensningar från båda lagen.

Viken hade lite skadebekymmer. Kaptenen Tobias Johansson gick av redan efter fem minuter och med en kvart kvar att spela fick även målvakten Johannes Ovesen linka av med skadad fot.