2016-04-04 17:24

2016-04-04 17:25

Trolleristolleri på hög nivå

ÅMÅL: Hokus pokus lattjo lajban!

Det är en konst att trolla. Att roa en hel publik med ett ålderspann mellan 5 och 70 år är minst lika svårt. Galningen Tobbe Trollkarl lyckades briljant med båda delarna när han i fredags gästade Åmål.

Det var fullsatt i Karlbergsaulan när Tobbe Trollkarls turné i fredags rullade in i Åmål. Arrangören fick ställa in extra stolar på grund av det stora intresset, vilket försenade starten några minuter. Men när den kände trollkarlen väl dök upp jobbade han i kapp förseningen med råge.

Med sin alldeles egna trollformel ”hokus pokus lattjo lajban” trollade han fram ägg, lagade 20-lappar och dansade trollspödansen i ett hiskeligt tempo.

I showens presentation står det ”för alla mellan 0–99 år” vilket stämde bra sett till reaktionerna i Karlbergsaulan. Barnen kiknade av skratt åt Tobbes dråpliga slapsticktrolleri och föräldrarna fnissade högt åt Tobbes ”vuxenskämt” som han smög in med jämna mellanrum.

Publiken hade valt hel rätt dag för en trollerishow, menade Tobbe trollkarl.

– I dag är det ju den 1 april och det är ju trollkarlarnas nationaldag, sa han.

Showen varade i ungefär en timme, men publiken ville ha mer och ropade in Tobbe.

– Nej, nu tror jag att vi slutar, sa Tobbe.

– Nej, ropade publiken samstämmigt.

Det var fullsatt i Karlbergsaulan när Tobbe Trollkarls turné i fredags rullade in i Åmål. Arrangören fick ställa in extra stolar på grund av det stora intresset, vilket försenade starten några minuter. Men när den kände trollkarlen väl dök upp jobbade han i kapp förseningen med råge.

Med sin alldeles egna trollformel ”hokus pokus lattjo lajban” trollade han fram ägg, lagade 20-lappar och dansade trollspödansen i ett hiskeligt tempo.

I showens presentation står det ”för alla mellan 0–99 år” vilket stämde bra sett till reaktionerna i Karlbergsaulan. Barnen kiknade av skratt åt Tobbes dråpliga slapsticktrolleri och föräldrarna fnissade högt åt Tobbes ”vuxenskämt” som han smög in med jämna mellanrum.

Publiken hade valt hel rätt dag för en trollerishow, menade Tobbe trollkarl.

– I dag är det ju den 1 april och det är ju trollkarlarnas nationaldag, sa han.

Showen varade i ungefär en timme, men publiken ville ha mer och ropade in Tobbe.

– Nej, nu tror jag att vi slutar, sa Tobbe.

– Nej, ropade publiken samstämmigt.