2016-03-23 14:10

2016-03-23 14:10

Fjäderklätt träd på torget

ÅMÅL: Ny påsktradition introducerades av förskoleklasser

30 förskolebarn från olika delar av kommunen samlades i onsdags på Åmåls torg för att klä stadens första officiella påskbjörk.

Färgglada fjädrarna flög genom luften när ivriga flickor och pojkar gav sig hän åt den nya påsktraditionen.

– Ingen visste nog riktigt vad som väntade när vi kom hit, men de flesta verkar tycka att det är roligt att klä björken. Åtminstone för en liten stund, säger läraren Annica Sarikoski, som hade med sig ett gäng femåringar från förskoleavdelningen Björken i Åmål.

Stack ut

På torget sammanstrålade avdelningen med jämnåriga från Tösse och Fengersfors. Barnen från landsbygden hade bland annat tagit med egentillverkade påskliljor av papper, men det var stadsbarnen som stack ut mest genom sina festliga utstyrslar. Så väl påskkärringar som kycklingar, kaniner och påskgubbar skymtade i virrvarret som uppstod kring det liggande trädet.

– Egentligen var det tänkt att vi skulle skaffa en påskbjörk till torget redan förra året, men då hann vi inte, berättar centrumutvecklare Ulrika Abrahamsson, som hämtat inspiration från blåkullesnurren i Säffle.

– Vi tyckte helt enkelt att det skulle vara trevligt att låta barnen vara med och göra någonting i den offentliga miljön inför påsken.

När björken var färdigklädd och rest serverades fika på torget.

Färgglada fjädrarna flög genom luften när ivriga flickor och pojkar gav sig hän åt den nya påsktraditionen.

– Ingen visste nog riktigt vad som väntade när vi kom hit, men de flesta verkar tycka att det är roligt att klä björken. Åtminstone för en liten stund, säger läraren Annica Sarikoski, som hade med sig ett gäng femåringar från förskoleavdelningen Björken i Åmål.

Stack ut

På torget sammanstrålade avdelningen med jämnåriga från Tösse och Fengersfors. Barnen från landsbygden hade bland annat tagit med egentillverkade påskliljor av papper, men det var stadsbarnen som stack ut mest genom sina festliga utstyrslar. Så väl påskkärringar som kycklingar, kaniner och påskgubbar skymtade i virrvarret som uppstod kring det liggande trädet.

– Egentligen var det tänkt att vi skulle skaffa en påskbjörk till torget redan förra året, men då hann vi inte, berättar centrumutvecklare Ulrika Abrahamsson, som hämtat inspiration från blåkullesnurren i Säffle.

– Vi tyckte helt enkelt att det skulle vara trevligt att låta barnen vara med och göra någonting i den offentliga miljön inför påsken.

När björken var färdigklädd och rest serverades fika på torget.