2016-03-02 16:56

2016-03-02 16:57

Fullspäckad sportlovsvecka trots snöbrist

ÅMÅL: Något för alla smaker

Sportlovsveckan inleddes med snöbrist och IF Vikens traditionella sportlovstävling Sigvards race tvingades ställa in. I stället lockade flera inomhusaktiviteter, framför allt Eddy's hockeyskola.

Sportlovsveckan är i full gång och aktiviteterna avlöser varandra. Dessvärre lyste snön med sin frånvaro i början av veckan och den traditionsenliga sportlovstävlingen Sigvards race ställdes in. Trots snöbristen är möjligheterna stora för barn och ungdomar att utnyttja sportlovet till att pröva på nya sporter eller lära sig ett nytt hantverk. Boxning, badminton, tennis, handboll, luftgevärsskytte, bowling, simning, slalom drill och dans, repslageri och bokvikning. Sportlovsprogrammet är hopsatt för att möta så många intressen som möjligt.

En av de populäraste aktiviteterna hittills är boxning som arrangeras tre gånger under veckan, sista tillfället är i morgon. Under prova på tillfällena lär ledarna Tim Ogan och Dennis Magg bland annat ut grundläggande tekniker för slag och hur man rör sig snabbt över golvet utan att tappa balansen.

Även Eddy's hockeyskola som ÅSK arrangerade under onsdagen för barn och ungdomar födda 2002-2009, har dragit till sig ungdomarna. Drygt 20 personer närvarade för att bland annat lära sig mer om olika tekniker för hur man tar med sig pucken på isen.

Sportlovsveckan är i full gång och aktiviteterna avlöser varandra. Dessvärre lyste snön med sin frånvaro i början av veckan och den traditionsenliga sportlovstävlingen Sigvards race ställdes in. Trots snöbristen är möjligheterna stora för barn och ungdomar att utnyttja sportlovet till att pröva på nya sporter eller lära sig ett nytt hantverk. Boxning, badminton, tennis, handboll, luftgevärsskytte, bowling, simning, slalom drill och dans, repslageri och bokvikning. Sportlovsprogrammet är hopsatt för att möta så många intressen som möjligt.

En av de populäraste aktiviteterna hittills är boxning som arrangeras tre gånger under veckan, sista tillfället är i morgon. Under prova på tillfällena lär ledarna Tim Ogan och Dennis Magg bland annat ut grundläggande tekniker för slag och hur man rör sig snabbt över golvet utan att tappa balansen.

Även Eddy's hockeyskola som ÅSK arrangerade under onsdagen för barn och ungdomar födda 2002-2009, har dragit till sig ungdomarna. Drygt 20 personer närvarade för att bland annat lära sig mer om olika tekniker för hur man tar med sig pucken på isen.

  • Emma Bäckström