2016-02-15 09:04

2016-02-15 09:04

Smaskiga smaker prövades på Not Quites semmelkafé

FENGERSFORS: Det köades för att få sittplats

Läckert. Lemoncurd-, choklad-, klassisk-, lakrits-, äppel- eller wienersemla. Not Quite imponerade återigen med sina smaksättningar när det i helgen var dags för det årliga semmelkaféet.
– Det är svårt att välja en favorit så vi köper med oss av alla sorter, säger stamkunden Emma Stahre.

Det var som vanligt mycket folk som gästade Not Quite i Fengersfors när det i helgen var dags för årets upplaga av semmelkaféet. Medan semlebagarna hade fullt upp köades det i dörröppningen för att få en sittplats i kafeterian.

– Semmelkaféet har blivit en årlig fest. Det är alltid härlig stämning och mycket folk lockas hit, även om vi ligger lite avsides. Jag tror många ser det som en fin tradition att samlas kring under vintern, säger Sandra Ottosson, en av helgens bagare.

Två av varje sort

Några köpare valde att hoppa över kön för att få ett ledigt bord och i stället ta med sig sina semlor hem. Två av dem var Joel Wennberg och Emma Stahre från Ed, som är stamkunder på semmelkaféet.

– Vi brukar variera från år till år om vi äter på kaféet eller köper med oss hem. I år ska vi ta med oss semlorna till min familj i Bengtsfors och ha en gemensam provsmakning, säger Emma Stahre.

Med sig har de köpt två semlor av varje sort, totalt tolv semlor. Joel Wennbergs favoritsemla sedan tidigare år är wienersemlan, Emma Stahre är svag för lakritssemlan.

– Men det är svårt att välja en favorit, det brukar bli långa provsmakningar. Jag är taggad på årets nyhet, som är äppelsemlan, säger Emma Stahre.

Äppelsemlan lockar

Agnete Sulutved, Hasse W Alexanderson och Anita K Alexanderson har desto lättare för att fastställa en favorit. Enligt tradition köper de varje år varsin lakritssemla. Den är gjord på mandelkräm och lakritspulver. Över grädden är det strössel av lakritsgranulat.

– Den går inte att få tag någon annanstans så vi passar på när vi har chansen, säger Anita K Alexanderson.

Men inte heller trion har undgått nyheten för 2016. Med karamelliserad äppelkompott till mandelkrämen och grädden, smakar äppelsemlan som en äppelkaka i en semla.

– Det är flera som har sagt att den är god. Vi köper nog med oss varsin hem för att prova, säger Anita K Alexanderson.

Det var som vanligt mycket folk som gästade Not Quite i Fengersfors när det i helgen var dags för årets upplaga av semmelkaféet. Medan semlebagarna hade fullt upp köades det i dörröppningen för att få en sittplats i kafeterian.

– Semmelkaféet har blivit en årlig fest. Det är alltid härlig stämning och mycket folk lockas hit, även om vi ligger lite avsides. Jag tror många ser det som en fin tradition att samlas kring under vintern, säger Sandra Ottosson, en av helgens bagare.

Två av varje sort

Några köpare valde att hoppa över kön för att få ett ledigt bord och i stället ta med sig sina semlor hem. Två av dem var Joel Wennberg och Emma Stahre från Ed, som är stamkunder på semmelkaféet.

– Vi brukar variera från år till år om vi äter på kaféet eller köper med oss hem. I år ska vi ta med oss semlorna till min familj i Bengtsfors och ha en gemensam provsmakning, säger Emma Stahre.

Med sig har de köpt två semlor av varje sort, totalt tolv semlor. Joel Wennbergs favoritsemla sedan tidigare år är wienersemlan, Emma Stahre är svag för lakritssemlan.

– Men det är svårt att välja en favorit, det brukar bli långa provsmakningar. Jag är taggad på årets nyhet, som är äppelsemlan, säger Emma Stahre.

Äppelsemlan lockar

Agnete Sulutved, Hasse W Alexanderson och Anita K Alexanderson har desto lättare för att fastställa en favorit. Enligt tradition köper de varje år varsin lakritssemla. Den är gjord på mandelkräm och lakritspulver. Över grädden är det strössel av lakritsgranulat.

– Den går inte att få tag någon annanstans så vi passar på när vi har chansen, säger Anita K Alexanderson.

Men inte heller trion har undgått nyheten för 2016. Med karamelliserad äppelkompott till mandelkrämen och grädden, smakar äppelsemlan som en äppelkaka i en semla.

– Det är flera som har sagt att den är god. Vi köper nog med oss varsin hem för att prova, säger Anita K Alexanderson.

  • Emma Bäckström