2016-01-14 09:36

2016-01-14 09:36

Får böter för felaktigt bygge

ÅMÅL

En man som inte bor i Åmåls kommun, krävs på böter efter byggen på strandskyddat område.

Mannen ska, utan dispens, ha uppfört både ett garage och en bastu inom strandskyddat område i Åmåls kommun. Det påstår åklagaren i ett strafföreläggande som utfärdats mot mannen. Enligt föreläggandet ska han nu betala dagsböter på totalt 3 900 kronor för brott mot områdesskydd. Ett utfärdat strafföreläggande måste godkännas av den misstänkte, och har då samma verkan som en dom.

Mannen ska, utan dispens, ha uppfört både ett garage och en bastu inom strandskyddat område i Åmåls kommun. Det påstår åklagaren i ett strafföreläggande som utfärdats mot mannen. Enligt föreläggandet ska han nu betala dagsböter på totalt 3 900 kronor för brott mot områdesskydd. Ett utfärdat strafföreläggande måste godkännas av den misstänkte, och har då samma verkan som en dom.