2016-01-01 16:15

2016-01-01 16:17

Många degar på årets första dag

ÅMÅL: Pizzafrukost på nyårsdagen

Nyårsnattens löften om ett hälsosammare 2016 är ofta som bortblåsta på nyårsdagen. Den 1 januari är pizzeriornas mest intensiva dag på hela året.
– Jag jobbar för två personer i dag, säger Ariz Zangana på Pizzeria Vänern.

– Blir det bra så?

– Då är du välkommen om tio minuter, säger Ariz Zangana.

Trots att många nyårsfirare fortfarande ligger och snarkar har beställningarna på Pizzeria Vänern redan börjat trilla in vid tolvsnåret på nyårsdagen.

– Det brukar bli ganska mycket mer att göra på nyårsdagen jämfört med en vanlig dag. Och så är det många som vill ha utkörning också när de är bakfulla, säger Ariz Zangana, som äger Pizzeria Vänern.

Pizzerian har precis öppnat och den stora anstormningen väntas komma först om ett par timmar.

– De flesta firade igår, sover länge och brukar ringa och beställa pizza senare på eftermiddagen.

Tillsammans med halloween-helgen och Bluesfestivalen är nyårsdagen det tillfälle under året då Ariz Zangana säljer flest pizzor.

Är det någon speciell pizza som går bra på nyårsdagen?

– Batman (en kebabpizza) beställer många.

Kunden Christoffer Solhemmer inledde året med en rejäl sovmorgon. Han har precis vaknat, skippar frukosten och går direkt på Batmanpizzan.

– Jag köper pizza efter varje festkväll, inte bara på nyårsdagen. Det är smidigt dagen efter när man inte orkar göra något, säger han.

Ökar 150 procent

Många nyårslöften handlar om att äta nyttigare och träna mer. Men trots de hurtiga löftena inleder många året med ett besök på en pizzeria. Enligt OnlinePizza.se, Sveriges största beställningstjänst för pizza på internet, är nyårsdagen den dag då det säljs flest pizzor i Sverige. Då ökar pizzaförsäljningen med närmare 150 procent.

Ett par gator från Pizzeria Vänern, på Iryats pizzeria, ska Rebecka Karlsson och Anton Martinsson precis sätta tänderna i varsin pizza, en Madrid och en La mare.

– Det här är frukosten, säger Anton Martinsson.

– Vi är nästan stammisar här. Vi var här redan innan de öppnade och knackade på dörren, så vi fick komma in lite tidigare, säger Rebecka Karlsson.

Nyårsnatten tillbringade de på klubben Tempel i Karlstad.

– Vi pallade inte att laga mat i dag, säger hon.

Varför tror ni att så många väljer pizza på nyårsdagen?

– Det är väl många som är bakfulla och så är man sugen på något men orkar inte laga mat, säger Rebecka Karlsson.

– Blir det bra så?

– Då är du välkommen om tio minuter, säger Ariz Zangana.

Trots att många nyårsfirare fortfarande ligger och snarkar har beställningarna på Pizzeria Vänern redan börjat trilla in vid tolvsnåret på nyårsdagen.

– Det brukar bli ganska mycket mer att göra på nyårsdagen jämfört med en vanlig dag. Och så är det många som vill ha utkörning också när de är bakfulla, säger Ariz Zangana, som äger Pizzeria Vänern.

Pizzerian har precis öppnat och den stora anstormningen väntas komma först om ett par timmar.

– De flesta firade igår, sover länge och brukar ringa och beställa pizza senare på eftermiddagen.

Tillsammans med halloween-helgen och Bluesfestivalen är nyårsdagen det tillfälle under året då Ariz Zangana säljer flest pizzor.

Är det någon speciell pizza som går bra på nyårsdagen?

– Batman (en kebabpizza) beställer många.

Kunden Christoffer Solhemmer inledde året med en rejäl sovmorgon. Han har precis vaknat, skippar frukosten och går direkt på Batmanpizzan.

– Jag köper pizza efter varje festkväll, inte bara på nyårsdagen. Det är smidigt dagen efter när man inte orkar göra något, säger han.

Ökar 150 procent

Många nyårslöften handlar om att äta nyttigare och träna mer. Men trots de hurtiga löftena inleder många året med ett besök på en pizzeria. Enligt OnlinePizza.se, Sveriges största beställningstjänst för pizza på internet, är nyårsdagen den dag då det säljs flest pizzor i Sverige. Då ökar pizzaförsäljningen med närmare 150 procent.

Ett par gator från Pizzeria Vänern, på Iryats pizzeria, ska Rebecka Karlsson och Anton Martinsson precis sätta tänderna i varsin pizza, en Madrid och en La mare.

– Det här är frukosten, säger Anton Martinsson.

– Vi är nästan stammisar här. Vi var här redan innan de öppnade och knackade på dörren, så vi fick komma in lite tidigare, säger Rebecka Karlsson.

Nyårsnatten tillbringade de på klubben Tempel i Karlstad.

– Vi pallade inte att laga mat i dag, säger hon.

Varför tror ni att så många väljer pizza på nyårsdagen?

– Det är väl många som är bakfulla och så är man sugen på något men orkar inte laga mat, säger Rebecka Karlsson.