2015-11-18 06:00

2015-11-18 06:00

Par satsar på restaurang på industriområdet

ÅMÅL: Bosse Svensson och Sissel Åsmo väcker liv i Profabhuset

Återuppstått. Nu är det återigen en restaurang verksamhet ute på Nygård. Bosse Svensson och Sissel Åsmo har öppnat restaurang Nygård. Och paret har flera planer för satsningen i gamla profabhuset.

– Ja, säger Bosse Svensson. Målsättningen är att komma upp i ungefär 250 matgäster per dag. Vi har också öppet för frukost - för tidiga gäster.

Sissel Åsmo delar med sig av framtidsplanerna att man, jämte satsningen på lunchen, även ska kunna ställa lokalen till förfogande för föreningar.

Kock på båt

Längre fram tänker paret ansöka om utskänkningstillstånd och komma i gång med kvällsevenemang och ha musiker som underhåller.

– Ja, vi har musikvänner som det skulle vara roligt att ta hit, säger Sissel åsmo.

Krögarparet har många års erfarenhet av både matservering och musikunderhållning. Bosse Svensson, som är värmlänning från början, har arbetat som kock sedan 1978. Han arbetade bland annat länge som kock på en båt. Sissel Åsmo kommer från Nordnorge och har varit i restaurangbranschen från och till.

Stor restaurang

I många år drev paret restaurang Plaza del sol på Gran Canaria - en stor restaurang med plats för över 400 gäster.

– Där hade vi också en årlig dansgala med kända dansband som Thorleifs och Ole Ivars, berättar de.

I somras arbetade de på en sommarrestaurang i Strömstad, men nu ligger fokus på Åmål och satsningen på Nygård. Tre personer har redan fått anställning på restaurangen och eventuellt behöver man utöka med ytterligare en person.

– Når vi målsättningen på 250 personer om dagen så behöver vi vara sex personer, avslutar de.

– Ja, säger Bosse Svensson. Målsättningen är att komma upp i ungefär 250 matgäster per dag. Vi har också öppet för frukost - för tidiga gäster.

Sissel Åsmo delar med sig av framtidsplanerna att man, jämte satsningen på lunchen, även ska kunna ställa lokalen till förfogande för föreningar.

Kock på båt

Längre fram tänker paret ansöka om utskänkningstillstånd och komma i gång med kvällsevenemang och ha musiker som underhåller.

– Ja, vi har musikvänner som det skulle vara roligt att ta hit, säger Sissel åsmo.

Krögarparet har många års erfarenhet av både matservering och musikunderhållning. Bosse Svensson, som är värmlänning från början, har arbetat som kock sedan 1978. Han arbetade bland annat länge som kock på en båt. Sissel Åsmo kommer från Nordnorge och har varit i restaurangbranschen från och till.

Stor restaurang

I många år drev paret restaurang Plaza del sol på Gran Canaria - en stor restaurang med plats för över 400 gäster.

– Där hade vi också en årlig dansgala med kända dansband som Thorleifs och Ole Ivars, berättar de.

I somras arbetade de på en sommarrestaurang i Strömstad, men nu ligger fokus på Åmål och satsningen på Nygård. Tre personer har redan fått anställning på restaurangen och eventuellt behöver man utöka med ytterligare en person.

– Når vi målsättningen på 250 personer om dagen så behöver vi vara sex personer, avslutar de.